Modstand mod energiø-planer ulmer på Sjælland

Modstand mod energiø-planer ulmer på Sjælland
Den sjællandske omformerstation skal placeres inden for fem kilometer af tre udpegede steder langs det østsjællandske 400 kV-højspændingsnet. Den foretrukne placering er Solhøj nær Høje-Taastrup, hvor der i dag ikke ligger en transformatorstation. Illustration: Energistyrelsen
NYHED | SJÆLLAND | MEDLEM
19. JAN 2022 • 10:30
Jakob Nørmark
Journalist

Borgmestrene i Ishøj og Høje-Taastrup Kommuner advarer energimyndighederne mod at bygge omformerstationen til Energi Bornholm i Solhøj, hvor Energinet foretrækker at placere anlægget.

Kablerne fra Energiø Bornholm skal føres til Sjælland, hvor de nationale energimyndigheder arbejder på at finde plads til en omformerstation med bygninger af samme størrelse som landanlægget på Sydbornholm. Energinet foretrækker ifølge TV2 Lorry at opføre højspændingsanlægget ved Solhøj nær Høje-Taastrup, da denne placering vil kræve færrest muligt udbygninger af elnettet. Denne prioritering håber borgmestrene i Ishøj og Høje-Taastrup at undgå. I et fælles høringssvar til Energistyrelsen argumenterer de to vestegnskommuner for, hvorfor omformerstationen, der vil få en højde på cirka 25 meter, ikke skal placeres i Solhøj.

Vil du have nyheder uden begrænsning?
- Få fuld adgang til Tidende.dkFørste måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
Opret konto

Indbetaler - jeg som giver et abonnement væk er: