Minik åbner klinik i Rønne

Minik åbner klinik i Rønne
Minik Nørreslet er om et par måneder færdiguddannet som osteopat og kan derfor ikke længere behandle på fysioterapiklinikken i Klemensker, hvor han er medejer. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 31. AUG 2020 • 19:32
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
31. AUG 2020 • 19:32
SUNDHED

Mange bornholmere har i tidens løb været en tur hos kiropraktor Catherine Delagarde i Sankt Mortens Gade i Rønne, når ryggen har gjort knuder. Nu er det slut, og hvis man i dag besøger klinikken, bliver man mødt af 35-årige Minik Nørreslet.

Minik Nørreslet driver sammen med Jacob Johansen Nordlandets Fysioterapi i Klemensker, og han vil fortsat eje en del af den klinik. Her går det fint med fem behandlere i klinikken, efter at man lukkede i Allinge og slog de to klinikker sammen i Brogade i Klemensker.

Men fremover kommer Minik Nørreslet ikke til at udføre behandlinger i Klemensker:

– Jeg er uddannet fysioterapeut, men er i gang med en overbygningsuddannelse som osteopat, og da osteopati ikke er dækket af sygesikringen, kan man ikke få tilskud til osteopatisk behandling ligesom man kan til fysioterapi. Jeg bliver derfor nødt til at åbne en ny klinik, forklarer Minik Nørreslet.

Rent praktisk løser det også et pladsproblem i Klemensker, når han fremover skal udføre sine behandlinger i Rønne.


Intet alternativt

Klinik Minik bliver det midlertidige navn på klinikken i Rønne, indtil han om et par måneder kan bruge den beskyttede titel osteopat.

Minik Nørreslet fortæller, at han bliver master of science in osteopathy igennem et universitet i London, og at han bliver Bornholms første akademiske osteopat.

Men hvad er osteopati?

– Det er en relativt ung behandlingsform i Danmark, men traditionen er 150 år gammel. Det er baseret på anatomi, fysiologi og neurologi. Det er grundlæggende videnskabeligt understøttede behandlingsformer, så der er ikke noget alternativt i det. Forskellen i forhold til fysioterapi er, at man som osteopat arbejder med hele kroppen. Vi kender alle det med at få et hold i nakken eller lignende. Hvis man kommer ind til mig, finder jeg årsagen til, hvorfor man har fået det, og så behandler jeg årsagen frem for symptomerne, siger Minik Nørreslet.

En optimering

– Osteopati handler om alle dysfunktioner. Problematikker i hele kroppen, både fra spædbørn til 100-årige. Måden man behandler på er mere en inddragelse af hele kroppen. Jeg prøver i princippet at optimere kroppens funktioner. Jeg behandler også ud fra den tankegang, at vi skal optimere kroppen og holde den ved lige og holde den fri for skader, siger Minik Nørreslet.

Man kan ikke sige, at der er en form for skade, som man typisk kan gå til en osteopat med.

– Jeg får typisk mere komplekse sager, som har stået på i længere tid. Problemer, som andre tidligere har kigget på. Det kan for eksempel være migræne, som kan komme af mange ting. Nogle migræner kan man ikke fjerne, men andre kan man godt, slutter Minik Nørreslet.

 
 

Minik Nørreslet

Minik Nørreslet er født og opvokset i Grønland. Han flyttede til Danmark, da han skulle læse. Han arbejdede som fysioterapeut i København i nogle år, inden han i 2016 flyttede til Bornholm med kone og to drenge, der nu er syv og fem år.