Mangeårig venstremand er blevet konservativ

Mangeårig venstremand er blevet konservativ
Hov, hvem er det, som sidder der? Det er Niels Garde, som i mange år har været medlem af Venstre og i en periode var formand for Rønne Venstre. Siden nytår har han dog været konservativ, ikke mindst på grund af behandlingen af Inger Støjberg. Foto: Jakob Nørmark
INTERVIEW | ABONNENT | 24. JAN 2022 • 11:31
Henrik Nielsen
Journalist
INTERVIEW | ABONNENT
24. JAN 2022 • 11:31

Efter mange år som aktiv venstremand har Niels Garde valgt at melde sig ind i Det Konservative Folkeparti, som han tror mere på end sit gamle parti.


Det var et parti i fremgang, der satte sig selv stævne, da Konservative på Bornholm fredag holdt generalforsamling på The Ranch i Rutsker. Midt i det hele sad en mand, som har siddet til en masse partigeneralforsamlinger tidligere, men hos et andet parti. Efter mange år som venstremand er Niels Garde i Muleby blevet konservativ.

Så sent som i 2018 blev Niels Garde valgt til formand for Venstres daværende vælgerforening i Rønne, og i efteråret 2020 var han med til at stemme sammenlægningen af lokalforeninger i Rønne og på Vestbornholm igennem. Men da 2021 blev 2022, blev han konservativ, fortæller han.

Ifølge Niels Garde er der især en grund til, at han har taget afsked med Venstre efter mange års medlemskab.

– Jakob Ellemanns ageren overfor Inger Støjberg. Det rygstikkeri kunne jeg slet ikke acceptere. Det hører ingen steder hjemme, uanset om det er kommunister, venstrefolk, konservative, eller hvad pokker det er. Sådan noget gør man bare ikke, siger han.

Helt i bund

Niels Garde fortæller, at han meldte sig ind i Venstre for 15-16 år siden, og det har ikke været nogen helt nem beslutning at sige farvel til partiet igen.

– Vi har alle sammen en grænse, og min var altså nået, vil jeg sige. Lade sig gå og irritere af Jakob Ellemann, lige meget hvad han siger, så gad jeg ikke mere, siger Niels Garde.

Ifølge ham har behandlingen af Inger Støjberg betydet, at Venstre er gået helt i bund. Derfor tror han mere på det, Det Konservative Folkeparti har gang i.

– De har en rigtig flot fremgang, også her på Bornholm, og i Jacob Trøst har man fået en rigtig god leder, som forstår at formulere sig og ikke være al for meget fremme i skoene, siger Niels Garde.

Kraftig tilbagegang

På spørgsmålet om andre partier har været inde i overvejelserne, svarer Niels Garde, at han også overvejede Dansk Folkeparti.

– Men de er også på kraftig tilbagegang, og da jeg kender flere fra Konservative, så valgte jeg dem, siger han.

Umiddelbart føler han sig hjemme i sit nye parti, også fordi han har mødt folk, han kender, og som han ikke vidste, var medlem af Konservative.

– Så det bliver rigtig godt, tror jeg. Det skal ikke være sådan, at jeg ligger og skifter hvert anden øjeblik. Det tror jeg bestemt ikke, at jeg vil gøre.