Mange har skrevet under mod besparelser på børneområdet
Alette Franch Nielsen og Pieter Theron, der stiftede facebookgruppen Børnene_Bornholms Fremtid har planlagt at aflevere underskrifterne til Thomas Thors og Søren Schow i pausen ved kommunalbestyrelsesmødet torsdag. Foto: Berit Hvassum

21. SEP 2021 • 17:30

Mange har skrevet under mod besparelser på børneområdet

Der er nu indsamlet over 1.000 underskrifter fordelt på tre underskriftindsamlinger mod besparelser på børneområdet. Medlemmer af facebookgruppen Børnene_Bornholms Fremtid vil overrække underskrifterne til politikerne til kommunalbstyrelsesmødet torsdag.


Frustrerede forældre og borgere har siden budgetforliget og de annoncerede besparelser på børneområdet samlet sig i facebookgruppen Børnene_Bornholms Fremtid.

Gruppen blev oprettet for to uger siden og tæller nu over 1.500 medlemmer.

I gruppen er der blevet opfordret til at skrive under på tre forskellige underskriftsindsamlinger, der er er startet mod de besparelser, som Thomas Thors (S) og Søren Schow (V) har med i deres budgetforlig.

Tirsdag middag er der 500 underskrifter mod lukningen af Madskolen på Paradisbakkeskolen, 287 underskrifter for at bevare DASK og 272 underskrifter for at bevare hjemmepasningstilskuddet.

Derudover har medlemmer af gruppen sørget for, at man også fysisk kan sætte sin underskrift på udprintede versioner forskellige steder i Gudhjem, Østermarie og Nexø.

Et vidnesbyrd om utilfredshed

Alette Franch Nielsen og Pieter Theron, der stiftede facebookgruppen, har planlagt at aflevere underskrifterne til Thomas Thors og Søren Schow i pausen ved kommunalbestyrelsesmødet torsdag.

– Jeg glæder mig til at give dem hånden og overrække dem det her vidensbyrd på, at der er mange bormholmske stemmer, der er stærkt utilfredse med de besparelser, de har lavet på børneområdet, siger Alette Franch Nielsen.

Hun har aftalt med borgmesterens sekretær, at de kan komme ind og aflevere underskrifterne samt to udgaver af børnebogen "Den fantastiske historie om den kæmpestore pære" til Thors og Schow klokken 17.40.

Bogen handler blandt andet om en viceborgmester, der vil bygge et nyt stort rådhus, som ingen borgere i byen ønsker.

Håber på nyt budget

Siden oprettelsen af facebookgruppen er Thors og Schow blevet enige om at redde Madskolen på Paradisbakkeskolen i yderligere et år.

Derfor er ønsket med den ene og største underskriftindsamling allerede opfyldt. Men dog kun for et år.

Men der er ifølge Alette Franch Nielsen stadig en kamp, der skal kæmpes mod de andre besparelser.

Det er hendes håb, at underskrifterne fra forældrene kan få politikerne til at åbne en ny budgetforhandling.

– Vi håber, at det medfører, at et flertal i byrådet stemmer for, at der skal laves et helt nyt budget uden de her besparelser på børneområdet, siger hun.

Ikke pænt at grine

Alette Franch Nielsen og Pieter Theron tager deres børn med til overleveringen af underskrifterne.

Hun håber, at de to politikere tager imod budskabet med mere alvor, end hun synes, Thomas Thors udviste ved besøget på Madskolen på Paradisbakkeskolen i sidste uge.

– Jeg håber, at Thomas Thors kan se mig i øjenene og tage imod budskabet uden at grine, som vi så på fjernsynet, at han gjorde, da han besøgte Madskolen. Jeg synes ikke, det er pænt at stå og grine på den måde, når man står overfor mennesker med noget på hjerte, siger Alette Franch Nielsen.Flere nyheder