Magnus Lauwersen har lavet sin mice en place på køkkenøen hjemme i sit eget hjem, mens han er hjemsendt fra sin uddannelse som kok. Den hjælper med at holde overblik i køkkenet, når det skal gå stærkt. Foto: Jens-Erik Larsen
Han læser til kok på Campus Bornholm. Men de gode industrikøkkener på campus er byttet ud med køkkenet hjemme hos mor og far, så længe nedlukningen står på.
– Det er ret anderledes at lave maden her. Det er nogle andre ting, jeg skal tage højde for lige pludselig. Komfuret er anderledes, og det påvirker jo temperaturen. På campus har vi et industrikomfur, og det går bare en kende hurtigere. Der er også et ekstra pres ved at være hjemme, fordi man måske ikke har de samme redskaber som på campus og heller ikke har en makker eller lærer, man kan spørge undervejs. Men for mig er det måske meget godt, fordi jeg altid har haft koncentrationsbesvær. Her er der ikke så meget, der distraherer, og så er det samtidig et lille køkken, hvor alt er inden for rækkevidde, siger Magnus Lauwersen.
For Magnus Lauwersen er det rart at arbejde i sit eget køkken fremfor køkkenet på campus, fordi der er mere ro til at koncentrere sig. Men han savner det sociale og den faglige kiritik, han plejer at få på skolen. Foto: Jens-Erik Larsen