Kunstmuseet viser en folkevogns indre

Kunstmuseet viser en folkevogns indre
I værket "Fahren 1" blotlægger Hans E. Madsen en VW's indre, så kun det elektriske system er tilbage. Pressefoto
| 26. APR 2021 • 13:52
Henrik Nielsen
Journalist

26. APR 2021 • 13:52

KULTUR

I fire måneder har gæsterne været væk fra Bornholms Kunstmuseum på grund af corona. Fredag vender de tilbage, og de kan blandt andet glæde sig til at opleve sommeren store særudstilling med værker af Hans E. Madsen.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Museets faste gæster kender Hans E. Madsens værk "Farver på mur", der er monteret på Bornholms Kunstmuseums sydvestvendte gavl. Flere af værkerne i særudstillingen "Volume" er ligesom værket på kunstmuseets gavl skabt som enkeltstående værker til offentlige, udendørs rum. Til udstillingen har Hans E. Madsen versioneret værkerne til salene i Bornholms Kunstmuseum, og i de mørklagte rum bliver værkernes lys, farver og bevægelser intensiveret, fortæller museet.

Det tidligste værk, "Fahren 1", blotlægger en VW's indre, så kun det elektriske system er tilbage. Det er rekonstrueret og placeret på samme måde, som det var i folkevognen, da den stadig var bil. Og det virker. Bilens lygter svæver i luften kun forbundet af ledninger og lyser.

Udstillingens seneste værk, "Pressure", lyser op med sine sammenfiltrede, gennemsigtige gummislanger med retningsbestemt lys. Det er et af en lang række lysværker, som Hans E. Madsen de senere år har skabt til specifikke steder udendørs.

På opdagelse i historien

I forbindelse med genåbningen præsenterer Bornholms Kunstmuseum også udstillingen "Selvmodsigelser", som med 16 værker fra museets egen samling og seks indlånte værker præsenterer Michael Geertsens værker fra hans debut i 1993 til nu.

Michael Geertsens arbejde med keramikken er ifølge pressemeddelelsen banebrydende. Med udgangspunkt i postmodernismen og dekonstruktivismen har han gennem næsten 30 år taget livtag med keramikken, og han har formået at udfordre, hvad keramik overhovedet er.


Bornholms Kunstmuseum præsenterer også en udstilling med værker af Michael Geertsen. Pressefoto

De senere år har han revet muren bag sig ned og er gået på opdagelse i historien. En japansk dogufigur, kinesiske mesterværker af porcelæn og den bornholmske keramiske tradition optræder i hans værker fra 2012 og frem, fortæller kunstmuseet.