'Konen er glad, når jeg tager af sted, men hun er også glad, når jeg kommer hjem'

'Konen er glad, når jeg tager af sted, men hun er også glad, når jeg kommer hjem'
Jørn Kert. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 15. MAJ 2021 • 06:59
Emilie Jensen
Journalist
| ABONNENT
15. MAJ 2021 • 06:59

DAGENS NAVN: Jørn Kert synes, at hans arbejdsfordeling er win-win. Fire uger til havs og fire uger hjemme, hvor han blandt andet svinger sig op på sin Harley-Davidson.

Hvad laver du til dagligt?

– Jeg er CTV-skipper, det vil sige, at jeg er sådan en, der sejler teknikere ud til vindmøller på havet. Jeg er kun lige startet for to måneder siden. Inden da har jeg været havneassistent i et år på Rønne Havn.

Hvordan foregår dit job?

– Vi er fire uger ude og fire måneder hjemme. Vi er i England, Holland, Tyskland og Danmark. Jeg har senest været ude ved Kriegers Flak – altså de vindmøller, der er i Rønne Havn, som bliver sejlet derud. Næste gang skal vi til Esbjerg og sejle ud til den vindmøllepark der.

Hvordan er det at have et arbejde, hvor du er af sted i fire uger, og hjemme i fire uger?

– Det er win-win. Konen er glad, når jeg tager af sted, men hun er også glad, når jeg kommer hjem. Men det er jo lidt specielt, for man skal have familien med i det. Det nytter ikke noget, at jeg er ude, og så bliver der ringet hjemmefra, måske fordi fyret ikke virker eller noget andet. Og der kan jeg jo ikke bare lige køre hjem og fikse problemet. Der skal familien være rimelig selvstændig og kunne klare de ting, jeg ikke kan komme hjem og klare. Det nytter ikke noget, at familien tvivler om man kan klare det eller ej. For hvis man hele tiden får telefonopkald hjemmefra, så kan man ikke klare at være ude på havet. Så bliver savnet for stort, og så lige pludselig tricker det en psykisk, og så vil man gerne hjem.

Så hvad gør du, hvis savnet bliver for stort?

– Arh, nu har jeg prøvet det i nogle år, så jeg er ligesom vant til det. Men selvfølgelig ringer jeg hjem og snakker med familien. Men man ved, at man ikke kommer hjem, og sådan er det. Det er en livsstil, fordi vi er på 24-7.

Hvad så når du er hjemme?

– Jamen så har jeg jo fri i fire uger. Så pusler jeg lidt derhjemme, og så kører jeg motorcykel og sidder i bestyrelsen for Harley-klubben. Jeg har tid til at køre på min Harley, når jeg er hjemme.

Er du bornholmer?

– Jeg er opvokset i Gudhjem, men bor nu i Saltuna. Jeg har faktisk boet i Gudhjem det meste af mit liv, men så for 18 år siden, sagde min kone, at nu ville hun flytte på landet, og det kunne jeg jo ikke forstå. Men så sagde hun "enten flytter du med, ellers så flytter jeg alene", så det var jo lidt pest eller kolera. Så jeg flyttede på landet.

Og det er du glad for?

– Ja, det er jeg, det må jeg sige. Men nu lider jeg af græsallergi, så jeg tænkte først, "hvad fanden skal jeg derude", men det er blevet meget bedre nu. Den første måned var jeg ikke glad for det, men nu har jeg jo boet her i 18 år.

Hvad skal du til sommer?

– Jeg skal arrangere en fest i Harley-klubben, og så skal jeg til Harley-træf i Nordjylland i slutningen af august.

Hvad kan sådan et træf?

– Det kan en masse ting. Du møder andre folk, man kan snakke om motorcykler med. Og så er det også fedt at man kan køre langt. Når man så er til træffet, går der jo en del øl gennem systemet. Der er god musik og man møder en masse mennesker med samme hobby. Man kan sige, at det er det samme som folk, der tager til Roskilde Festival og kommer for musikken. For os er det også musikken, men primært Harley'erne vi kommer for at mødes om.

 


Jørn Kert

Er 55 år.

Gift med Viki.

Far til fire børn, to drenge og to piger.

Bor i Saltuna, men er opvokset i Gudhjem.