Kendt metoo-aktivist gæster Rønne

NOTITS | 3. OKT 2024 • 18:28
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
3. OKT 2024 • 18:28

Mandag den 7. oktober byder Enhedslisten Bornholm velkommen til et oplæg med Sofie Karasek, en dansk-amerikansk aktivist, der har været frontfigur i den amerikanske #MeToo-bevægelse og arbejdet for progressive forandringer i USA.

Arrangementet finder sted på Rønne Bibliotek klokken 18, og alle er velkomne. Der er gratis adgang, og tilmelding er ikke nødvendig.

Sofie Karasek vil dele sine erfaringer fra arbejdet med græsrodsbevægelser og diskutere, hvordan venstrefløjen i USA skaber forandring uden om de store partier – et særligt relevant emne op til det kommende præsidentvalg i 2024, hvor Donald Trump og Kamala Harris kæmper om magten i et splittet USA.

– Jeg ser virkelig frem til at dele mine erfaringer med aktivisme og græsrodsbevægelser med venstrefløjen på Bornholm. Vi lever i en tid, hvor aktivisme aldrig har været vigtigere, og jeg håber at inspirere til handling og samarbejde, der kan føre til reel forandringer, siger Sofie Karasek.

Sofie Karasek er kendt for sin rolle som medstifter af End Rape on Campus, hvor hun har været en drivkraft i kampen mod seksuelle overgreb på amerikanske universiteter. Hun er en erfaren kommunikationsstrateg og bevægelsesorganisator og har blandt andet skrevet for medier som The New York Times og The Guardian. Hun medvirker også i dokumentarfilmen The Hunting Ground (”Voldtaget af elitens sønner”) og stod på scenen med Lady Gaga under Oscar-uddelingen i 2016 for at sætte fokus på voldtægtskulturen i USA.



FÅ ABONNEMENT