Julegave til grupper af flyrejsende: Billigere billetter

Julegave til grupper af flyrejsende: Billigere billetter
DAT er klar til at tage imod flere flypassagerer. Foto: DAT
| 3. DEC 2020 • 19:07
Af:
holger-larsen

3. DEC 2020 • 19:07
Der er afsat knap syv millioner kroner i tilskud til udvalgte kundegrupper på indenrigsflyvninger mellem Bornholm og København – foreløbig i resten af december.

Det oplyser DAT i en pressemeddelelse.

De udvalgte kundegrupper, der altså kan se frem til billigere flybilletter, er børn og unge (2-25 år), studerende (over 25 år), lærlinge og værnepligtige, pensionister og seniorer (over 62 år samt personer, der modtager social pension), og personer med handicap og deres eventuelle ledsager.

– Med den nye støtteordning er der ikke nogle begrænsninger på antallet af billige billetter til udvalgte kundegrupper. Aftalen gælder foreløbig frem til den 31. december, og prisen er 199 kroner inklusive 23 kg bagage og otte kg håndbagage. Vi håber, at ordningen kan fortsætte i 2021, siger DAT-direktør Jesper Rungholm i pressemeddelelsen.

Ordningen kommer efter, at et flertal i Folketinget i oktober blev enige om yderligere støtte til luftfarten i Danmark, som er hårdt ramt af coronapandemien. Det betyder, at der er afsat flere midler til udvalgte kundegrupper, som rejser på ruten fra København, Billund og Aalborg til Bornholm.

– Vi har fået en tilbagemelding fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen om, at forslaget er blevet godkendt af Europa-Kommissionen, oplyser Jesper Rungholm.