Hus blev revet ned i 2014 – nu sættes attraktiv grund til salg

Hus blev revet ned i 2014 – nu sættes attraktiv grund til salg
Sådan så huset i Strandgade 23 i Hasle, da man i efteråret 2014 begyndte nedrivningen af huset, som var i dårlig stand og lå på en forurenet grund. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | HASLE | ABONNENT | 20. JAN 2022 • 10:34
Holger Larsen
Journalist
NYHED | HASLE | ABONNENT
20. JAN 2022 • 10:34

Økonomi- og klimaudvalget har besluttet at sætte grund i Hasle til salg.


Strandgade 23 i Hasle er den sidste kommunale byggegrund i Hasle, og den har en attraktiv beliggenhed med havudsigt mellem Hasle Havn og røgerierne. Nu bliver den sat til salg.

Endelig, er der nok mange, der vil sige i Hasle. For det var helt tilbage i 2014, at huset, der lå på grunden, blev revet ned.

Huset i Strandgade 23 blev opført i 1965 som helårsbolig, men har ikke været brugt som bolig siden 1990 og blev købt af kommunen, fordi det på grund af forurening ikke længere måtte bruges som bolig. Forureningen stammede fra Hasle Gasværk, som lå på hjørnet af Gasværksvej og Strandgade i perioden 1906-1956.

Kommunen brugte i en periode huset til andre formål, blandt andet var der et værested. Kommunen havde huset til salg i nogle år, uden resultat. Kommunen rev huset ned i 2014 og begyndte en oprensning af grunden. Jordforureningen viste sig at bestå mest af tjære. Da man lavede gas, var der et restprodukt af noget tyktflydende tjære.

Grunden er blevet oprenset ad flere omgange, og efterfølgende målinger har vist, at der ikke er mere forurening. Fra kommunens side har man tidligere forklaret, at årsagen til, at det trak ud med at udbyde grunden til salg skyldtes vanskeligheder med at få ophævet en gammel deklaration.

Flere forespørgsler

Grunden er på 565 kvadratmeter og har en ejendomsvurdering på 110.000 kroner i 2020. Der er bygge- og bopælspligt på grunden. Økonomi- og klimaudvalget har nu besluttet, at grunden skal sættes til salg, og det fremgår af udvalgsdagsordenen, at der har været flere forespørgsler på grunden.