Hugo Knud kæmper for en bedre verden

Hugo Knud kæmper for en bedre verden
Hugo Knud er både stærk og klog og vil det gode. 
| ABONNENT | 14. FEB 2021 • 14:03
| ABONNENT
14. FEB 2021 • 14:03

E-BØGER

Stort set første halvdel af sit liv boede 54-årige Tino Brahmer Svendsen på Bornholm, så flyttede han over, og i dag bor han i Albertslund. Han blev uddannet som pædagog på Bornholm og har som sådan forstand på små børn, og det er da også dem, han kommunikerer til, når han nu er sprunget ud som forfatter med sin første e-bog, "Hugo Knud – Røverne bliver fanget", som er navngivet efter hovedpersonen.

Forfatteren vurderer selv, at børn fra børnehaven og op til cirka 3. klasse kan have glæde af hans fortællinger.

Og hvem er så denne Hugo Knud? Jo, han er en dreng på 10 år, som er så superstærk, at han kan løfte sin egen far og mor op i hver sin arm, dertil kan kan løbe utroligt stærkt, springe mega højt, og når han tager sig ekstra meget sammen, kan han faktisk også flyve. Dog kun et par kilometer. Det er ikke til at se på Hugo Knuds noget spinkle krop, at han har disse superkræfter, så det er et af de vidundere, som ikke kan forklares. Dertil er Hugo Knud også en klog dreng, som kan se, når de voksne laver fejl.

I første bog hjælper han politiet med at fange nogle røvere, idet han dog ikke nøjes med at fange dem, han hjælper dem også.

Tino Brahmer Svendsen hjælper folk med træningsplanlægning under sloganet “Træning,motion og konkurrence UDEN skader”. Privat foto

– Og ikke alene det, han kæmper også for en bedre verden og hjælper til der, hvor det er presserende, forklarer forfatteren.

– Han er ultraklog og repræsenterer det gode hele vejen rundt. Jeg kalder ham også "drengen, der vil det gode". Derudover er bogen krydret med spænding, og der bliver vendt op og ned på sagerne i forhold til voksen-barn-relationen og det traditionelle i det hele taget. På den måde kan man godt kalde bogen for en filosofisk bog, og der er noget at tale om med sit barn, for jeg mener, den egner sig godt til højtlæsning.

Frie associationer

Tino Brahmer Svendsen oplyser, at bogen også er udkommet på engelsk, og at en toer med navnet "Hugo Knud – Manden bliver reddet" er på vej til udgivelse inden for kort tid.

– Det er min plan i første omgang at udgive tre e-bøger om Hugo Knud, som derefter bliver samlet i en fysisk bog, siger Tino Brahmer Svendsen

Hvordan har du fundet på, at du skal skrive bøger?

– Fordi jeg er pædagog og har haft job inden for faget, hvor jeg også har arbejdet med mundtlige fortællinger og frie associationer. Efter nogle år tænkte jeg, at jeg lige så godt også kunne skrive dem ned og få en bog ud af det, siger Tino Brahmer Svendsen.

Derfor er hans arbejde lige nu heller ikke som pædagog, idet han snarere præsenterer sig som "coach, forfatter og så videre". Han coacher inden for idræt i sit firma TBS Coaching.

Kan du finde ud på at skrive flere bøger?

– Ja, planen er da at køre på. Jeg er startet med børnebøger, men jeg skriver også på en roman, så ork ja, siger Tino Brahmer Svendsen.

Den første bog om Hugo Knud.