Hasle: En kæmpe sejr for distriktet

Hasle: En kæmpe sejr for distriktet
Hele skolegården blev taget i brug for at sikre, at man ikke kom alt for meget i karambolage med regler om afstand og forsamling. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 29. MAJ 2020 • 15:26
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
29. MAJ 2020 • 15:26
– Vi kan ikke rigtig kramme...

Reglerne om, at vi på grund af coronasmitte skal holde afstand til hinanden og ikke forsamles for mange, lagde nok en lille dæmper på festlighederne, for mange havde uden tvivl lyst til at give hånd eller kramme. Men glæden var ikke til at tage fejl af med de mange store smil, der fredag sidst på formiddagen var at finde i skolegården på Svartingedal Skole.

Her markerede skolen, at den nu efter 11 års fravær kan begynde på genetableringen af en overbygning på skolen. I første omgang med, at den nuværende 6. klasse efter sommerferien bliver til skolens første 7. klasse i mange år. I skoleåret 2022-2023 vil overbygningen være komplet, og skolen atter være "hel" med 0.-9. klasse.

– Det var aldrig sket, hvis I ikke havde bakket op – jer elever, forældre, hele byen. Det har været fantastisk at se, hvordan man ved at stå sammen har kunnet nå sit mål, sagde skoleleder Helle Krakau Holm.

Skolelederen havde en særlig tak til skolebestyrelsen med formand Britta Rahm og Peter Verner Krogh i spidsen:

– I har fået den ene skøre idé efter den anden. Der er blevet danset, løbet stafet, lavet adventskalender og skrevet læserbreve. I har troet på, at vi nok skulle komme i mål. Det havde vi aldrig nået uden jeres kampånd, sagde Helle Krakau Holm.

– Det er en kæmpe sejr for os allesammen, sagde skolederen, der sluttede med en tak til politikerne, som stemte for overbygningen.

Vi kæmper os tilbage

Kaj Erik Mortensen, formand for Hasle Byting, lykønskede og takkede skole, forældre, elever og bestyrelse og alle, der havde stået bag indsatsen for at få overbygningen tilbage til Hasle.

– Det var et kæmpe savn, da overbygningen blev fjernet fra skolen. Jeg var skolebestyrelsesformand i 1970’erne, da vi havde 350 elever på skolen. Det må så være målet nu, at vi kæmper os tilbage.

– En kæmpe tak for jeres indsats. Det har ikke ikke kun betydning for skole, elever og forældre. Det har også betydning for distriktet og for byen, at vi får en hel skole. Tusind tak for jeres kamp, sagde Kaj Erik Mortensen.


 

Skoleforkæmper fik ildsjælepris


 

Peter Verner Krogh skulle have haft prisen for sin kamp for overbygningen på Svartingedal allerede den 12. marts ved repræsentantskabsmødet i Hasle Byting. Men både møde og prisuddeling blev udsat på grund af coronanedlukningen.

Men faktisk fik bytinget en endnu bedre lejlighed til at uddele ildsjæleprisen – nemlig dagen efter kommunalbestyrelsens beslutning om at etablere en overbygning på Svartingedal Skole. Derfor var bytingets frontfigurer, Kaj Erik Mortensen og Knud Erik Olsen, mødt op fredag i skolegården med blomster, diplom og en keramikgave fra Ib Helge.

Kaj Erik Mortensen oplyste, at bytingets bestyrelse havde fået flere indstillinger til prisen, men at man var enige om, at den skulle gå til Peter Verner Krogh.

– Du er en kæmpe ressource i forhold til at kæmpe for en overbygning på Svartingedal Skole. Kreativiteten er uovertruffen. Der er bagt kager, arrangeret stafetter, lavet kalendere, skrevet læserbreve med videre. Energien er beundringsværdig. Lidt humor er der også. Selv politiske modstandere trækker lidt på smilebåndet. Det er kun godt, sagde Kaj Erik Mortensen.

– Du var et samlende punkt i forhold til hele tiden at holde gryden i kog, så politikerne blev nødt til at lytte og forholde sig til en eventuel overbygning på Svartingedal Skole. Tak for din indsats. Vi håber at have glæde af dig i mange år endnu, sagde bytingets formand.

En meget overrasket Peter Verner Krogh, der var mødt op for at være med til at uddele is, bad om mikrofonen:

– Tusind tak allesammen. Det er meget overvældende. Det er en helt euforisk dag. Det er rigtig rart at stå her, selv om jeg ikke bryder mig om at være i centrum. Den her tak kan gives videre til rigtig mange andre mennesker, som har støttet op om aktiviteterne, sagde Peter Verner Krogh.