Frivillige søges til fritidstilbud for de ældste skolebørn
Trine Leerskov håber snart at kunne invitere børn ind på Rådhuset til et nyt fritidstilbud i Hasle. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

19. OKT 2021 • 11:47
Holger Larsen
Journalist

Frivillige søges til fritidstilbud for de ældste skolebørn

En gruppe initiativtagere i Hasle søger efter frivillige til at etablere et fritidstilbud for de ældste skolebørn i byen – dem, der er blevet for store til at gå i skolefritidsordning.

– Vi har fået overbygningen på skolen og dermed flere unge mennesker i byen, og ideen er at gøre noget for dem, siger Trine Leerskov fra Hasle.

Trine Leerskov var blandt initiativtagerne til arrangementet Borger Brunch i september, hvor man satte fokus på fritidsaktiviteter for børn og unge i Hasle og omegn. Hun fortæller, at der nu arbejdes videre med flere ideer fra dette arrangement, og en af dem er et tilbud for børn fra 4. klasse og opefter. Det har man foreløbig kaldt en "hyggestue".

– Vi forestiller os, at den etableres et par gange om ugen på Rådhuset, hvor vi kan bruge Hasle Info-lokalet. Vi forstiller os, at det skal være for de lidt stille børn, der kan komme her i en time eller to, indtil mor eller far kommer hjem. Her kan man måske få lidt lektiehjælp, lære at strikke eller sidde og læse en bog, siger Trine Leerskov.

– Tilbuddet skal være baseret på frivillige, og vi søger derfor efter interesserede, der har mulighed for at være der om eftermiddagen, har overskud og kan lide at være sammen med børn, siger Trine Leerskov. Flere nyheder