Forpagtere genåbner bowlingcentret: 'Der er behov for at komme ud at lave noget socialt sammen'

Forpagtere genåbner bowlingcentret: 'Der er behov for at komme ud at lave noget socialt sammen'
Susanne Malmberg og Søren André Hansen har arbejdet i bowlingcentret i seks år. Fra den 1. juni har de forpagtet centret af Steen Kjær Jespersen. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 18. MAJ 2021 • 15:15
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
18. MAJ 2021 • 15:15

ERHVERV

Bowlingcenter Rønne på Torneværksvej genåbner den 1. juni med et nyt forpagterpar til at stå for den daglige drift. Det vil sige, at "nye" er de ikke, idet Søren André Hansen har været ansat som bestyrer af centret i seks år, og Susanne Malmberg har været medarbejder på stedet lige så længe.

Bowlingcentret ejes fortsat af Steen Kjær Jespersen. Han har haft det til salg i et stykke tid, men har måttet erkende, at det er svært at sælge et bowlingcenter i en coronatid, og løsningen er i stedet blevet en forpagtningsaftale.

Besværlighederne illustreres af, at bowlingcentret i de seneste 14 måneder kun har haft åbent i tre en halv måned. Bowlingcentret kunne have åbnet tidligere i denne måned, men nu bliver det, når forpagtningsaftalen træder i kraft den 1. juni. Steen Kjær Jespersen havde ellers besluttet, at han ville holde sommerlukket, men de nye forpagtere tror på, at det kan blive en god sommer for centret, når der endelig bliver åbnet for bowling igen. Senest kuglerne rullede i centret var lidt før jul.

Der er et behov

– Det er dejligt, at vi må starte op igen. Jeg tror, at bornholmerne har behov for at komme ud at lave noget socialt sammen, som ikke kun handler om at gå i naturen eller tage på stranden. Det er også skønt, men folk har også behov for at lave noget andet. Vi tror på, at folk også vil bowle, og vi lægger ud med nogle gode tilbud, siger Susanne Malmberg.

– Vi satser blandt andet på at få spillet firmabowlingen færdig i sommer, for den er blevet lukket ned to gange, tilføjer hun.

– Der er rigtig meget, vi skal have styr på inden åbningen. Der skal blandt andet gøres rent, for der har været lukket helt ned, og der skal købes nye forsyninger. Når vi åbner, vil der fortsat være nogle restriktioner, som vi også skal sætte os ind i, fortsætter Susanne Malmberg.

Forpagterne planlægger at holde åbent i nogle timer hver dag – til cirka klokken 20, så man også kan få noget madsalg. Planen er også at fortsætte med mad ud af huset, og det tilbud overvejer man at udvide til mere end kun pizza.

– Vi vil ikke lave så meget om. Vi har været med til at sætte noget i værk, hvilket Steen har været lydhør for. Blandt andet diskobowling med dj, og det vil vi fortsætte med, siger Susanne Malmberg.

 


1994

Steen Kjær Jespersen har været en del af bowlingcentret i 25 år – altså næsten siden starten i 1994. Først som medarbejder, derefter som forpagter og siden som ejer. Han fortæller, at han nu ønsker at trappe lidt ned og koncentrere sig om sine spillehaller og spilleautomater.

Steen Kjær Jespersen vil fortsat selv drive spillehallen i bowlingcentret, og den åbner den 21. maj, oplyser han.