Forliget ristede en Rune: Fire år mere med Holm
Rune Holm er tilflytterkonsulent i Tilflytterservice. Arkivfoto: Allan Rieck

TILFLYTTERE | BORNHOLM | GRATIS
15. SEP 2021 • 17:30
Torben Østergaard Møller
Journalist

Forliget ristede en Rune: Fire år mere med Holm

Glæde over, at budgetforliget peger på yderligere fire år med Tilflytterservice.

Erhvervet på Bornholm er glade for, at det offentligt/private samarbejde omkring Tilflytterservice med forrige uges budgetforlig i Bornholms Regionskommune kom et afgørende skridt i retning af de næste fire års finansiering.

Det fortæller en pressemeddelelse fra Business Center Bornholm.

Rune Holm er tilflytterkonsulent i Tilflytterservice, som også har en administrativ medarbejder, Jens Christian Wibe.

Hidtil har ordningen levet et år ad gangen, men når Tilflytterservice nu er på budgettet i en fire-årig periode, giver det mulighed for at arbejde mere strategisk og langsigtet med initiativer, som kan trække tilflyttere til Bornholm og være med til at sikre de bornholmske virksomheder og institutioner kvalificeret arbejdskraft, slår pressemeddelelsen fast.

– Med de meget lave ledighedstal vi kigger på lige nu – og ikke mindst set i lyset af, at en stor del af den bornholmske arbejdsstyrke er på vej ud af det bornholmske arbejdsmarked de kommende år – er vi rigtig glade for, at vi nu kan sætte gang i det lange seje træk til gavn for hele Bornholm, siger Karen Bladt, formand for Bornholms Erhvervsråd og Business Center Bornholm i meddelelsen og fortsætter:

– Jeg vil gerne takke styregruppen og medarbejderne i Tilflytterservice for deres vedholdende arbejde i at sikre en mere permanent ordning. Det er der brug for.

God dialog

Det er virkelig godt med et længere sigte, supplerer erhvervschef Christa Lodahl:

– Vi har tilflytterfamilier, for hvem der er rigtig mange brikker, der skal falde på plads, når man hiver rødderne op og flytter til Bornholm. Vi har mange familier, som skal bruge år på at blive klar til deres flytning, dem har vi nu muligheden for at hjælpe helt i mål på Bornholm, og der bliver for alvor brug for deres kompetencer på øen i årene fremover. Vi glæder os over, at vi kan fortsætte tilflytter-arbejdet på den lange bane.

Tilflytterservice drives af Business Center Bornholm og er 50 procent finansieret af Bornholms Regionskommune samt 50 procent finansieret af de bornholmske virksomheder.

– Vi har haft en rigtig god dialog med Bornholms Regionskommunes Job-, Udviklings- og Fritidsudvalg her i 2021. Det gælder nu om at sikre et fortsat godt og konstruktivt privat/offentligt samarbejde, og det er derfor stadig vigtigt at have en aktiv styregruppe som vil stå i spidsen for indsatsen, samt at de bornholmske virksomheder fortsat bakker op om indsatsen, afslutter Christa Lodahl.

I 2021 har Tilflytterservice foreløbig rådgivet 392 ny-bornholmere, som allerede er flyttet til øen. Derudover har Tilflytterservice lige nu 318 familier og enkeltpersoner på listen, som drømmer om at flytte til Bornholm engang i fremtiden.

Formanden for Bornholms Erhvervsråd og Business Center Bornholm, direktør Karen Bladt. Arkivfoto: Berit HvassumFlere nyheder