F-16-jagerfly runder Almegårds Kaserne klokken 13.09
F-16-jagerflyene markerede 5. april 75-året for russernes afrejse fra Bornholm. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

FLAGDAG | RØNNE | GRATIS
5. SEP 2021 • 09:52
Jakob Nørmark
Journalist

F-16-jagerfly runder Almegårds Kaserne klokken 13.09

Søndag er der flagdag for Danmarks udsendte, og det markeres over hele landet.

I luftrummet skal to F-16-jagerfly rundt over hele Danmark. F-16'ernes rute er planlagt, så den går over flest mulige kaserner og garnisonsbyer, hvor der er mange veteraner. Af den grund er Almegårds Kaserne i Rønne med som sidste stop på rundturen.

Jagerflyene går på vingerne fra Flyvestation Skrydstrup, og få minutter efter – klokken 11.50 – overflyves kasernen i Haderslev.

De flyver blandt andet over Holstebro, Aalborg og Frederikshavn til Marselisborg Mindepark i Aarhus, Slagelse og Vordingborg. 

Ifølge Forsvarets tidsplan ankommer de to F-16'ere til Bornholm klokken 13.09. Herefter vender piloterne om og flyver retur til Sønderjylland.

Jagerflyene flyver ned til 1500-2000 fods højde, oplyser Forsvaret.

Flagdagen over hele landet

Søndag er der i anledning af flagdagen åbent dag på Almegårds Kaserne, og fra klokken 13 er arrangementet åbent for offentligheden. Der vil være udstilling og demonstration af materiel, våben og køretøjer samt mulighed for en køretur i et af forsvarets køretøjer. Man kan få en snak med soldater fra Almegårds Kaserne og fra Det Bornholmske Hjemmeværn.

I København er der fra klokken 12 til 13 kranselægning på Kastellet, hvor kronprinsparret og repræsentanter for regeringen er blandt deltagerne.

Efterfølgende er der gudstjeneste i Holmens Kirke for de efterladte. Det sker også med deltagelse af blandt andre kronprinsparret og regeringen. Efter planen vil udenrigsminister Jeppe Kofod (S) holde en tale.

Fra klokken 15.45 er der parade på Christiansborg Slotsplads. Den vil ifølge Forsvaret omfatte cirka 1200 soldater.

Hvert år den 5. september er der officiel flagdag for veteraner udsendt på vegne af Danmark.

I år er det 13. gang, dagen markeres.Flere nyheder