Valgflæsk og fadøl: Du er inviteret
Venstres spidskandidat Søren Schow var blandt deltagerne, da Bornholms Tidende for fire år siden holdt vælgermøde i Torvehal Bornholm i Rønne. Søndag skruer Folkemødet, Bornholms Tidende og TV2/Bornholm op for valgkampen i Aakirkebyhallerne. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

POLITIK | AAKIRKEBY
5. OKT 2021 • 17:30
Jakob Marschner
Journalist

Valgflæsk og fadøl: Du er inviteret

Det bliver både anderledes og underholdende, når Folkemødet, Bornholms Tidende og TV2/Bornholm skruer op for valgkampen på søndag i Aakirkebyhallerne.


Det gammeldags vælgermøde er droppet, og Folkemødet er inspirationen, når TV2/Bornholm, Bornholms Tidende og netop Folkemødet på søndag i Aakirkebyhallerne står bag en gratis, ny og helt anderledes optakt til kommunalvalget 16. november: Bornholmske Stemmer, er begivenheden døbt.

Folkemøde-stilen slår igennem med de stande, som publikum kan besøge hvert af valgets opstillede partier ved – og ved at der også vil være plads til det underholdende. Politik behøver ikke at være kedeligt, og at det alligevel bliver det vil de tre arrangører prøve at undgå på søndag.

– Vi er stolte af, at vi sammen med Folkemødet og TV2/Bornholm kan skyde valgkampen i gang i Aakirkebyhallerne. Bornholmske Stemmer er for os en måde at dyrke vores vigtige demokrati og vise, hvad valgkampen kommer til at byde på, siger Kristoffer Gravgaard, chefredaktør på Bornholms Tidende.

Arrangementet slår dørene op klokken 11. Umiddelbart efter er der musik fra scenen med Joakim Tranberg og Alice Carrera, der også vender tilbage klokken 14. Blandingen af politik og gode grin kan komme i spil klokken 12.15, når tidligere minister Søren Pind og politisk kommentator Jarl Cordua tager over.

TV2/Bornholm står for tre debatter: En med De Grønne Frøer, et netværk af nyopstillede kandidater fra i alt syv partier, en debat om ældreliv og en debat med partiernes spidskandidater, før den politiske messe runder af klokken 17. Folkemødet står for en debat om at etablere sig på Bornholm som ung.

Bornholms Tidende indtager scenen med begivenheden Tidende Live klokken 13, der i talkshow-form vil komme vidt omkring i løbet af en time. Chefredaktør Kristoffer Gravgaard vil live-opføre en leder, og den politiske analyse vil også gå live, ligesom Tidende-journalister vil præsentere resultatet af et live-faktatjek på en debat tidligere på dagen. Blandt andet.

TV2/Bornholm byder på gratis valgflæsk til alle fremmødte. Bornholms Tidende byder på et glas øl til alle abonnenter. Husk derfor at medbringe dit abonnentnummer eller Klub Tidende-kort.

– Vi håber at se så mange abonnenter som muligt. For os er valgkampen journalistikkens højtid. Det er nu, at vi skal diskutere og evaluere magthaverne. Debatterne skal kvalificeres med relevant viden, og de rette kilder skal bringes frem. Det glæder vi os til at give en forsmag på, siger Kristoffer Gravgaard.Flere nyheder