En Munter bar på torvet tager form

En Munter bar på torvet tager form
Foto: Torben Østergaard Møller
| ABONNENT | 14. APR 2021 • 19:06
| ABONNENT
14. APR 2021 • 19:06

ERHVERV

Sæsonen nærmere sig med hastige skridt, så det nytter ikke noget at gå omkring og nynne den gamle sang "så bar', bar', bar' ta' det roligt og giv dig god tid, du når det nok" – nej, det er nu, der skal ageres og gøres klar til turisternes fremmarch, også hvis man bar' har tænkt sig at bygge en bar til sin café. En udebar.

Og det har Torben Nørregaard, som ejer Café Munter på Store Torv i Rønne tænkt sig. Han har allerede gode folk på opgaven, som det fremgår her på siden, og de er i fuld gang med at lægge fundamentet til projektet. At det ikke er "bare" fremgår vist også ...

Dér i fundamentet skal der blandt andet etableres slanger til den lifligste fadøl, som vil kunne strømme direkte fra Café Munters kælder og ud gennem hanerne til cafegæsternes glas i udebaren.

Det er en del lettere end at skulle slæbe det ene anker øl efter det andet ud til baren.

Det er ganske ligesom Buffalo Steakhouse i Nørregade 2, som ligger på den anden side af gaden i forhold til torvet, tidligere har haft etableret en udebar på selve torvet. Denne restaurant har Torben Nørregaard overtaget lejemålet på i december sidste år, men han regner ikke med, at den skal åbne før til efteråret, ligesom han endnu ikke har besluttet sig for, hvad den skal hedde.

Afgrænsningerne af området på torvet, som skal fordeles mellem Café Munter og restauranten i Nørregade 2 samt Svaneke Chokolade – som klemmer sig ind mellem restauranterne – er blevet ændret lidt, fortæller restauratøren.

– Fordelingen har været lidt skæv før, siger han.

– Ikke rent kvadratmetermæssigt, men i forhold til placeringen. Det bliver bedre nu.

I den sæson, vi er på vej ind i, kommer Buffalo Steakhouse' udebar ikke op igen, idet al servering til det område, Torben Nørregaard nu råder over, vil blive betjent fra den nye muntre udebar, som er under etablering. Nørregade 2 bliver heller ikke før en gang til efteråret tilgængelig for kunder.

– Vi kommer til at bruge køkkenfaciliteterne i Nørregade 2 til sommer, siger restauratøren.

– Men vi kommer til at køre serveringen inde fra Café Munter, og vi vil kunne trække alle drikkevarer fra den nye bar. I efteråret går vi gang med se på Nørregade 2 inden døre, vi tager det i et hug ad gangen, og jeg tror, vi får rigeligt at lave til sommer.

Og Café Munter kommer så til at udfylde hele arealet – både det, den plejer, og den del af torvet, Buffalo Steakhouse tidligere havde?

– Ja, men vi lægger altså noget af produktionen af maden i Nørregade 2. Vi vil bare gerne så vidt muligt undgå, at man skal løbe tallerkener hen over fodgængerfeltet, som man har gjort igennem mange år. Det er jo ikke særlig hensigtsmæssigt, så vi forsøger at køre tallerkenerne ud fra Café Munter, mens selve produktionen kan foregå i Nørregade 2.

Produktionen skal jo stadig hen over fodgængerfeltet, men skal så runde Café Munter først?

– Ja, netop.

Anderledes koncept

Ved du, hvad du vil lave inden døre i Nørregade 2, når vi kommer hen på efteråret?

– Jeg har nogle ideer, men ikke noget, der ligger fast.

Kommer den nye bar til at stå der året rundt?

– Nej, kun i sæsonen. Det er en flytbar bar. Men det en stor fordel, at vi kommer til at kunne trække fadøllen direkte fra kælderen og ikke skal slæbe fustager, sodavand og så videre frem og tilbage.

Kan du sige noget om, hvad det bliver for en restaurant, du kommer til at etablere i Nørregade 2 på et tidspunkt?

– Nej, men det er klart, at det skal være noget anderledes end de to cafeer, der ligger på torvet nu (Café Munter og Café Gustav, red.).

Noget anderledes rent madmæssigt?

– Ja, og konceptmæssigt generelt.

Hvor stor bliver den nye bar?

– Den gamle, som Buffalo havde, var på ni kvadratmeter, og det bliver den her også. Men udformningen bliver lidt anderledes, siger Torben Nørregaard.

Hvor mange siddepladser, han kommer til at råde over på torvet, vil han ikke umiddelbart gisne om, for det afhænger – siger han – jo også af, hvad statsminister Mette Frederiksen siger om størrelsen på forsamlinger.

Han oplyser dog, at de to områder, Nørregade 2 og Café Munter råder over, er i størrelsesordenen 150 pladser.

Udebaren og dertilhørende parasol regner han med vil stå klar inden for en 14 dages tid.

Og Café Munter kører videre med det vante koncept?

– Vi laver jo ændringer på menukortet hvert år, og der bliver også ændret en del i år, siger Torben Nørregaard og tilføjer:

– Det finder folk stille og roligt ud af. 

FÅ ABONNEMENT