Dyrenes Beskyttelse åbner nye internater

Dyrenes Beskyttelse åbner nye internater
Bettina Rügge hos Bornholms Hundecenter skal også drive Bornholms Hundeinternat, som modtager hunde fra Dyrenes Beskyttelse. Arkivfoto: Allan Rieck
DYR | BORNHOLM | 29. SEP 2021 • 07:33
Henrik Nielsen
Journalist
DYR | BORNHOLM
29. SEP 2021 • 07:33

Efter gensidig aftale stopper Dyrenes Beskyttelse samarbejdet med Hoglebjerg i Hasle. I stedet åbner to mindre internater.

Der er nye tider på vej for Dyrenes Beskyttelse på Bornholm. Hoglebjerg i Hasle har i mange år været en tryg ramme for nødstedte og efterladte dyr på Bornholm, men Dyrenes Beskyttelse har efter gensidig aftale med ejerne af Hoglebjerg vurderet, at der er behov for nye rammer.

– Vi rykker vores internat, da vi har vurderet, at vi har brug for mindre plads, end vi har nu. Vi har derfor indgået aftale om samarbejde med to mindre steder, så forholdene passer bedre til vores behov, og vi stadig kan fortsætte med at hjælpe dyr i nød, fortæller familiedyrschef Jens Jokumsen hos Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

To mindre internater

1. oktober åbner ikke bare et, men to nye internater på Bornholm. I Østerlars åbner Bornholms Internat, som kommer til at modtage katte og mindre kæledyr, mens Bornholms Hundeinternat åbner i Aakirkeby for at modtage hunde.

– Vi har valgt at samarbejde med to mindre steder, da vi på den måde bedre afspejler vores behov. Vi har ikke særlig mange hunde på Bornholm, men vi vil gerne sørge for at give dem, vi får, de bedste muligheder for at komme videre i et godt hjem. Derfor faldt vores valg af samarbejdspartner på Bettina Rügge, der har Bornholms Hundecenter. Hun er uddannet massør og har trænet hund i over 30 år, så hos hende kommer vores kommende hunde til at være i rigtig trygge hænder, fortæller Jens Jokumsen.

Drøm går i opfyldelse

På Bornholms Internat i Østerlars kommer størstedelen af de dyr, som får hjælp gennem Dyrenes Beskyttelse, til at bo. Her er det Lone Bendixen Nielsen, der kommer til at hjælpe både katte, kaniner og mindre dyr videre i et nyt hjem.

– Det at drive internat er drømmejobbet over dem alle. Både min mand og jeg er uddannet dyrepassere, og vi har altid passet og plejet dyr både i vores privatliv og vores arbejde. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, fortæller internatleder Lone Bendixen Nielsen hos Bornholms Internat i pressemeddelelsen.