DMI varsler kraftig regn og lokale skybrud

NYHED | 29. JUN 2024 • 12:41
NYHED
29. JUN 2024 • 12:41

Søndagsvejret bliver en våd omgang. DMI har udsendt et varsel om kraftig regn og lokale skybrud i kategorien 'voldsomt vejr' for Bornholm søndag i perioden mellem klokken 6 og klokken 17. Regnvejret kan også være ledsaget af torden.

Kraftig regn er defineret ved mere end 24 millimeter regn på 6 timer, mens skybrud er defineret ved mere end 15 millimeter regn på 30 min.

–  Det hele skyldes et lavtryksområde med udbredt regn og tordenbyger, som i øjeblikket ligger over den sydvestlige del af Frankrig og har kurs mod nordøst op gennem Tyskland. Nedbørsområdet vil ud på natten også nå frem til Danmark, fremgår det af varselsbeskrivelsen på DMIs hjemmeside.

– Prognoserne indikerer, at den kraftigste regn vil falde over den sydøstligste del af Danmark og over Østersøen, men hvis lavtrykket tager en lidt anden kurs, vil den kraftigste nedbør derfor kunne falde lidt længere mod øst eller vest alt afhængig af lavtrykkets bane.

DMI opfordrer til, at man er opmærksom på lavtliggende områder som for eksempel kældre, vejbaner, viadukter. Områder nær søer, åer og vandløb kan oversvømmes i forbindelse med den kraftige nedbør.