DF vil holde fast i centrale dele af rådhusplan

DF vil holde fast i centrale dele af rådhusplan
Renoveringerne på Ullasvej, der i planen er budgetteret til at koste 26,6 millioner kroner i basisudgaven, skal gennemføres, mener Linda Kofoed Persson. Også flytningen af medarbejdere fra Tejn skal gennemføres, så lokalerne kan blive frigivet til Bornholms Museum hjemme- og sygeplejen næste år. Foto: Berit Hvassum
KOMMUNALVALG | BORNHOLM | ABONNENT | 16. SEP 2021 • 20:00
Jakob Nørmark
Journalist
KOMMUNALVALG | BORNHOLM | ABONNENT
16. SEP 2021 • 20:00

Rådhusbyggeriet skal standses, mener Dansk Folkeparti, men store dele af renoveringsplanen ønsker partiet fortsat at gennemføre. Hvor meget billigere alternativet er, ved Linda Kofoed Persson ikke.

Dansk Folkeparti vil i januar fremsætte et forslag om at standse rådhusprojektet på Snorrebakken, så den nye kommunalbestyrelse får muligheden for at tage stilling til rådhusplanen, som Socialdemokratiet og Venstre har indgået en aftale om.

Men partiet vil ikke droppe hele planen, som konsulentfirmaet Urland har lavet for regionskommunen. Renoveringerne på Ullasvej, der i planen er budgetteret til at koste 26,6 millioner kroner i basisudgaven, skal gennemføres, mener Linda Kofoed Persson. Også flytningen af medarbejdere fra Tejn skal gennemføres, så lokalerne kan blive frigivet til Bornholms Museum hjemme- og sygeplejen næste år.

Ligeledes skal dele af kommunens lokaler på Snorrebakken tages i brug.

– Vi vil hellere kigge på, hvor meget der kan bruges, som det er i dag og flytte medarbejdere derop. Vi mangler plads til medarbejdere. Så skal der virkelig renoveres på Ullasvej, for vi kan ikke være bekendt, hvordan der ser ud, siger hun og nævner utæthederne i bygningerne som et presserende problem.

Linda Kofoed Persson mener, at Thomas Thors burde have taget sig tid til at gennemgå rådhusprojektets udgifter, da det stod klart, at planerne ville begrænse andre anlægsprojekter og trække et stort beløb op af kommunekassen.

– Det kunne vi måske godt have gjort om torsdagen, men det ønskede Thomas ikke. Han lukkede forhandlingerne meget hurtigt.

Linda Kofoed Persson tror, at man kunne gøre rådhusplanen mindre ambitiøs og stadig samle mange medarbejdere.

– Det er netop det, vi er nødt til at have en snak om. Vi synes jo, at det her fra Urland er ved at løbe løbsk. Pludselig er det blevet et prestigeprojekt, som handler om mere end bare at samle medarbejderne, siger Linda Kofoed Persson.

Når du kalder det et prestigeprojekt, skyldes det først og fremmest, at man nu vil lave en tilbygning i tre etager og flytte Økonomi og Personale fra Nexø med?

– Nej, det har vi hele tiden været stor fortaler for. Men man river også nogle bygninger ned, fordi det æstetisk skal se bedre ud. Man river vel ikke bygninger ned, hvis man rent faktisk kan bruge dem, og de er ikke i dårligere stand. Da jeg spurgte ind til det, fik jeg at vide, at det ville se frygteligt ud, hvis den bygning skulle blive liggende. Og det er derfor, at jeg kalder det et prestigeprojekt.

Har du et bud på, hvor meget billigere dit forslag vil være?

– Nej, det har jeg ikke. Jeg vil gerne kigge ordentligt på tingene. Jeg synes, det blev for forhastet under budgetforhandlingerne, siger hun.

Tidligere har gruppeformand Linda Kofoed Persson talt varmt for idéen om at samle administrationen, og hun har ikke skrinlagt sit ønske om at bygge et helt nyt rådhus til samtlige medarbejdere som modsætning til den vedtagne rådhusplan, hvor personalet er spredt på tre adresser i Rønne/Knudsker. En alternativ finansieringsmulighed, som hun ønsker undersøgt, er, at kommunen indgår i et offentligt-privat partnerskab, og at kommunen fremfor selv at eje et nyt rådhuskompleks skal leje sig ind.