DAT stopper populær tilskudsordning med øjeblikkelig virkning
DAT stopper med øjeblikkelig virkning en tilskudsordning for børn, studerende, værnepligtige, førtidspensionister og ældre borgere. Foto: Berit Hvassum

TRAFIK | BORNHOLM
22. SEP 2021 • 11:16
Henrik Nielsen
Journalist

DAT stopper populær tilskudsordning med øjeblikkelig virkning

Interessen har været så stor, at midlerne allerede er brugt.

I august blev en ordning med støtte til sociale rabatter på flybilletter genindført med en pulje på knap seks millioner kroner gældende frem til 31. oktober. Disse rabatter har været en så stor en succes, at midlerne allerede er brugt op, og tilskudsordningen er ophørt med øjeblikkelig virkning.

– Vi har oplevet en kæmpe efterspørgsel på disse billetter til ældre, studerende, børn og andre, der har opfyldt krav om rabatterede billetter. Ordningen har virkelig betydet adgang for de svagest stillede i samfundet til at flyve til og fra Bornholm til meget fornuftige priser. Jeg håber virkelig, at denne ordning vil blive genindført, så vi igen kan tilbyde disse billetter til vores kunder, siger direktør Jesper Rungholm hos DAT i en pressemeddelelse.

Kontrakten med staten har betydet ubegrænset adgang på alle afgange til en lav pris for børn, studerende, værnepligtige, førtidspensionister og ældre borgere, som har kunnet købe billetter til en fast pris på 179 kroner. DAT har siden 1. august haft 16.680 passagerer i disse kategorier, og puljen på cirka seks millioner kroner, som er delt med ruten til Sønderborg, er derfor brugt op.

– Denne ordning har haft kæmpe positiv betydning for rutens genopbygning efter corona, og jeg håber virkelig, at ordningen kan genstartes, inden vi kommer til den lange og mørke vintersæson, hvor rutens økonomi rammes, siger Jesper Rungholm.

Han tilføjer, at en tilsvarende ordning er permanent flere steder i Europa, hvor den bidrager med støtte til både mindre velstillede borgere og samfund.Flere nyheder