Corona forsinker arbejde med byudvikling

Corona forsinker arbejde med byudvikling
En helhedsplan for området ved Nørrekås er sammen med en plan for Byens Hus og Torv på tværs, den del af byudviklingen i Rønne, der arbejdes med i den nuværende fase. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 15. FEB 2021 • 19:03
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
15. FEB 2021 • 19:03

UDVIKLING

I snart et år har corona været en del af hverdagen i Danmark. Den 27. februar sidste år kom det frem, at den første dansker var blevet testet positiv for covid-19, og siden har de fleste efter bedste beskub prøvet at få samfundet til at køre videre. Det gælder også dem, der har ansvaret for det arbejde, der er sat i gang med byudvikling i Rønne.

Arbejdet går sin stille gang, faktisk så stille at regionskommunen har set sig nødsaget til at revidere tids- og procesplanen for byudviklingen.

Mest konkret er corona en forsinkende faktor i forhold til den del af arbejdet, der omfatter inddragelse af aktører, borgere og interessenter samt involvering af kommunalpolitikerne. Det er besværligt i en tid med skiftende coronarestriktioner, og derfor er der sket en tilretning af køreplanen for i første omgang den politiske involvering.

Scenarier med overslag

I den nuværende fase handler det om at lave et arkitektkonkurrenceprogram for Byens Hus og Torv på tværs samt en helhedsplan for området omkring Nørrekås og den såkaldte velkomstplads ved Nordre Kystvej og Munch Petersens Vej.

I henhold til det oprindelig kommissorium skulle begge dele være færdige før sommerferien 2021, men aktuelt forlyder det, at de først bliver afleveret i oktober.

Arbejdet omfatter blandt andet forskellige scenarier for, hvilke aktører og faciliteter der skal indgå i Byens Hus, samt hvad det kommer til at betyde for trafikken i Rønne centrum. Hvert scenarium er tilknyttet et overslag på den tilknyttede anlægs- og driftsøkonomi. Samme fremgangsmåde benyttes på helhedsplanprojektet ved Nørrekås.

Efter drøftelser i den politiske følgegruppe udvælges scenarier for begge projekter, som vil blive kvalificeret og fremlagt til politisk behandling. Derefter udarbejdes arkitektkonkurrenceprogrammet og den endelige helhedsplan.

Den ændrede tidsplan får ikke betydning i forhold til, at der stadig kan tages politisk stilling til projektet med dertil hørende økonomi inden sommerferien, og at projektet derved kan indgå i de kommunale budgetforhandlinger.

 


Om tidsplanen

Den reviderede tids- og procesplan for politisk inddragelse i Rønne Byudvikling ser således ud:

• 23. februar

Ekstra møde i den politiske følgegruppe, hvor konkrete organisationsmodeller for Byens Hus præsenteres, og de første skitser til scenarier for helhedsplanen fremlægges.

• 25. marts

Møde i den politiske følgegruppe, hvor scenarier for Byens Hus/Torv på tværs og scenarier for en helhedsplan på Nørrekås præsenteres og diskuteres.

• Maj/juni

To endelige scenarier et for henholdsvis Byens Hus/ Torv på tværs og et for helhedsplanen for Nørrekås behandles politisk.

August

Møde i den politiske følgegruppe, hvor det endelige arkitektkonkurrenceprogram præsenteres og diskuteres.

September/oktober

Politisk behandling af arkitektkonkurrenceprogram i økonomi-, erhvervs- og planudvalget og kommunalbestyrelsen.