’Corona er en sundhedskrise, men også en økonomisk krise’

’Corona er en sundhedskrise, men også en økonomisk krise’
Casper Schrøder. Foto: DR
| ABONNENT | 26. JAN 2021 • 06:06
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
26. JAN 2021 • 06:06

DAGENS NAVN: Casper Schrøder har siden 2016 har han været DR's økonomikorrespondent. I den seneste tid har han især orienteret om coronakrisens økonomiske konsekvenser.

Hvad laver man som økonomikorrespondent?

– Jeg er med til at vælge de historier om økonomi, som kommer i TV Avisen, i Radioavisen eller på dr.dk. Og så er jeg som korrespondent også ofte den, der står foran mikrofonen eller kameraet og formidler historierne til seere og lyttere. Jeg er stemmen og ansigtet på vores dækning, kan man sige – men med mange gode usynlige kollegaer bag mig.

Hvad har corona betydet for dit arbejde?

– At jeg har haft meget travlt. Corona er en sundhedskrise, men også en økonomisk krise. Det har været en stor opgave at skulle forklare om situationen til de mange mennesker, der har set med på tv. Nogle aftener har der været mere end en million seere. Det har været hårdt arbejde, men jeg er også glad og ydmyg over at have fået lov til udføre det.

Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund?

– Jeg er hverken journalist eller økonom, og det overrasker de fleste. Jeg har læst retorik på Københavns Universitet. Det er et fag, der bygger på talekunsten i det gamle Grækenland, men som også handler om for eksempel moderne politiske taler fra statsministeren. I bund og grund handler retorik om formidling, så på den måde er det måske ikke så langt fra mit arbejde i dag.

Hvad laver du i din fritid?

– Jeg er sammen med min kone og vores tre dejlige piger. Jeg kan godt lide at læse bøger og høre musik. En rigtig god lørdag må godt indeholde en lang gåtur, lidt dansk litteratur, jazz på pladespilleren og pizzaspisning med familien.

Hvad lærer du aldrig?

– At gå ordentlig tid i seng og arbejde mindre.

Hvilket forhold har du til Bornholm i dag?

– Jeg har både forældre og svigerforældre på Bornholm, så jeg er på besøg mange gange i løbet af et år.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

– Jeg er ved at læse Tom Kristensens "Hærværk" for anden gang. Den er god. Helle Helles nyeste bog og en digtsamling af Ursula Andkjær-Olsen ligger i kø.

 

Casper Schrøder

42 år

Gift med Stine, har pigerne Inga, Tone og Gro.

Oprindeligt fra Rønne, bor i dag i Dragør