Christiansø Skole hjælper truede fisk
Elever fra de ældste klasser på Christiansø Skole har haft ål på skemaet, fordi der blev observeret flere ål i Tårnbrønden på Frederiksø. Nogle ål blev hjulpet ud i Østersøen. Privatfoto

NATUR | CHRISTIANSØ
22. SEP 2021 • 13:42
Henrik Nielsen
Journalist

Christiansø Skole hjælper truede fisk

For et par dage siden opdagede folk på Ertholmene, at der lå flere ål i overfladen af Tårnbrønden på Frederiksø. Rygter om iltmangel begyndte at brede sig, men et opkald til en forsker med ål som speciale afslørede, at ålene var i færd med at forberede den mange tusind kilometer lange rejse fra Frederiksø til Sargassohavet ved den amerikanske østkyst, hvor ålene skal parre sig.

Øgruppens skole benyttede ålenes tilstedeværelse til at tage emnet op i undervisningen, og eleverne fra de ældste klasser kastede sig ind i det med ildhu, fremgår det af en pressemeddelelse fra Søfæstningen Christiansø.

Eleverne satte en sliske op, så ålene lettere kunne krybe ud af Tårnbrønden, andemaden blev fisket op, og flere af ålene fik en hjælpende hånd og blev med flad hånd løftet op i en medbragt balje. Få minutter senere var de sat ud i Østersøen.

Skolen opfatter det som et klasseeksempel på et lokalt emne om naturbeskyttelse, og for mange gæster på øen var det et unikt indblik i ålens fantastiske liv.

For ålene venter der en 5.500 kilometer lang rejse, der måske slutter om et års tid, hvis de altså når frem.Flere nyheder