Bosted får badekar til næsten en kvart million kroner

NOTITS | ABONNENT | 29. SEP 2022 • 18:34
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
29. SEP 2022 • 18:34

Der er endnu en gang penge på vej til Bornholm fra Wilhelm Philip Stiftung fur behinterte i Liechtenstein, der blandt andet støtter initiativer, som fremmer udviklingshæmmedes vilkår på Bornholm.

En særlig bevilling på 240.000 kroner går til bostedet Klintebo i Aakirkeby til et badekar med vand, lys og aromaterapi. Desuden er der adgang fra siden, så beboerne let kan komme i badekarret.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Andre kommunale tilbud fik penge til en fugleredegynge, kørestolsgynge, hængesofaer, sanseinstrumenter til udendørs have, lys til diskotek, kamera, hæve-sænkekøkkenbord samt parallelcykel.

Derudover bevilgede bestyrelsen i Wilhelm Philip Stiftung fur behinterte 60.000 kroner til Aakirkeby Borgerforening. Pengene skal sikre, at der anlægges brede, faste stier med særlig fokus på at tilgodese personer med funktionsnedsættelse i Kannikeskoven.

Endelig fastholdt stiftelsen sin bevilling på fem millioner kroner til et varmtvandsbassin ved Gudhjem Svømmehal samt halvanden million til et forprojekt.

– Stiftelsen håber, at det snart kan lykkes at skaffe nok penge, så varmtvandsbassinet kan realiseres. Der er et stort behov for det på Bornholm, hvilket også kommunen er meget bevidst om. Et varmtvandsbassin kan tilgodese mange borgere med forskellige lidelser, men også give nogle velværeoplevelser for stiftelsen målgruppe – de udviklingshæmmede, fortæller bestyrelsesmedlem Solvejg Rosenkilde Nielsen fra Svaneke i pressemeddelelsen.

Hun gør opmærksom på, at alle privatpersoner, foreninger og offentlige instanser kan søge midler fra Wilhelm Philip Stiftelse fur behindrete, og man må gerne kontakte hende med ideer til nye tiltag og projekter, som kan fremme udviklingshæmmedes vilkår på Bornholm.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 03-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Søndag eftermiddag - mandag morgen: Søndag nat nærmer vi os igen 2 kr./kWh. Priserne svinger lige omkring eller under 2,20 kr./kWh alt inkl. Det er mellem 00 og 06, at du kan hente en ekstra besparelse. Opdateret søndag 13.02. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning