Pizzeria med hjemmebanefordel fik overskud i coronaår

Pizzeria med hjemmebanefordel fik overskud i coronaår
I Snellemark ser man tit folk komme gående med pizzabakker i poser og knallerter med pizzaer som godsvare bag i boksen. Mange af dem er fra Den Grønne Tomat. Foto: Berit Hvassum
Onsdag 16. juni 2021 • 11:28
Onsdag 16. juni 2021 • 11:28

ERHVERV

Der blev langet pizzaer ud med en samlet fortjeneste på lige knap 100.000 kroner. De blev leveret med knallert rundt om i Rønne by. Ellers kunne du selv hente dem. Takeaway. Sådan har det været for alle restauranter under corona. De har måttet tilpasse sig, da vi ikke kunne sidde til bords i restauranten på grund af restriktioner. Derfor har take-away været løsningen for næsten alle restauranter så længe corona har stået på.

Men hos Den Grønne Tomat i Rønne har det været deres koncept siden 2017. De havde faktisk en restaurant, men det blev droppet. Siden da har pizzeriaet kun leveret pizza uden mulighed for at sidde på deres matrikel og spise det. Takeaway var deres hjemmebane, og corona gav dem hjemmebanefordel. Og det har givet dem et stort overskud hos Den Grønne Tomat

– Det er klart, at med de restriktioner, der har været, har det klart været en fordel for os, at vi kører med take-away. Konceptet har kørt, som det skal og plejer, kan man sige, men vi er nogle af de heldige, der blev positivt påvirket af corona. Vi var jo på sin vis forberedte, siger Michael Bohn Vester, direktør og skaber af Den Grønne Tomat.

Nyt år uden restriktioner

Overskuddet på 100.000 kroner kommer efter et år med røde tal på bundlinjen. Men det skyldes, at en stor del af pengene bliver investeret, og derfor er der ikke noget overskud at hente.

– Sidste år havde jeg investeringer, der gjorde, at resultatet så dårligt ud. Vi har også investeret i år, men i år har vi bare tjent en del mere end sidste år. Og næste år må guderne vide, hvad der sker. Men i år har restriktionerne været til vores fordel, siger Michael Bohn Vester.

Men nu kan man, hvis man har lyst, sætte sig ind på en restaurant og spise sin mad. Det skal ikke bestilles og spises hjemme i stuen. Derfor er hjemmebanefordelen så småt ved at blive taget fra Den Grønne Tomat, der har nydt godt af et år, hvor takeaway var muligheden for at få en restaurantoplevelse.

– Indtil videre går det fint. Vi ligger stabilt, selvom restauranterne er åbnet, og vi som takeaway-sted klarer det helt fint. Det er en stabil forretning, siger Michael Bohn Vester.

FÅ ABONNEMENT