Børnefamilier klædte kommunen på i biografen

Børnefamilier klædte kommunen på i biografen
Fra kommunen deltog Pernille Kjeldsen og Trine Arvidsen inklussion- og ressourceteamet også i De Små Børns Bornholms klapstolearrangement. Foto: Mette-Marie Andersen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 29. OKT 2021 • 19:00
NYHED | RØNNE | ABONNENT
29. OKT 2021 • 19:00

De Små Børns Bornholm inviterede børn og forældre til interview og biograf torsdag eftermiddag for at blive klogere på deres ønsker og behov.


Med klapstole, interview-ark og biografbilletter i lommen bød De Små Børns Bornholm børnefamilier velkommen i Rønne Bio torsdag eftermiddag.

En del af programmet, der er organiseret af Bornholms Regionskommune og finansieret af Egmont Fonden, er nemlig, at blive klogere på, hvad kommunen kan gøre for bedre at støtte børnefamilierne på Bornholm.

Det fortæller Dorthea Funder Kaas, der er faglig programleder, og Trine Abildgaard, der er programmedarbejder i De Små Børns Bornholm.

– Det her er bare et af flere klapstole-arrangementer, som vi laver i De Små Børns Bornholm. Klapstolene er et symbol på, at vi er ude og komme i snak med forældrene og får input til, hvad de har af ønsker og behov, siger Trine Abildgaard.

Som tak for deltagelsen fik alle fremmødte forældre en biografbillet til Rønne Bio.

Mor med råd

En af de forældre, der havde valgt at dukke op til klapstolearrangementet var Pia Schalburg, der er mor til fire.

– Jeg er kommet, fordi jeg gerne ville komme med mine ideer til det, jeg synes, der mangler, men også give ros til det, der fungerer. Jeg tænker, at man ikke kan udvikle uden også at få input fra dem, det drejer sig om, så jeg synes, det er superfint, at De Små Børns Bornholm gør det her, siger hun til Tidende.

Det er især i forhold til tilflyttere og flygtningefamilier, Pia Schalborg havde fokus på i sine råd til De Små Børns Bornholm.

– Jeg har mange ideer, men det, jeg snakkede mest om, var initiativer, der kan gøre det lidt nemmere for for eksempel tilflyttere og flygtningefamilier. Hvordan man får givet dem de informationer, de har brug for som børnefamilie på Bornholm. Det kunne nemlig godt blive bedre, synes jeg, siger hun.


Henrik Heiede, der er socialrådgiver i kommunens myndighedsafdeling i Center for Børn og Familie var også med. Det er hans ønske, at myndighedsafdelingen fremover bliver opfattet mindre farlig i forældrenes øjne, end den måske gør i dag. Foto: Mette-Marie Andersen


Alle input velkomne

Foruden Dorthea Funder Kaas og Trine Abildgaard fra De Små Børns Bornholm var to medarbejdere fra kommunens inklusions- og ressourceteam, en socialrådgiver, en medarbejder fra Socialt Udviklingscenter og en børnehusleder også med til klapstolearrangementet i biografen.

Det var første gang, at Trine Arvidsen og Pernille Kjeldsen fra kommunens inklussion- og ressourceteam var med til et klapstolearrangement.

Men det er ikke første gang, de laver interviews, der bliver brugt til udviklingen af De Små Børns Bornholm.

– De spørgsmål, vi stiller i dag, stiller vi også i forbindelse med, at vi besøger de familier, vi møder igennem vores arbejde i inklusion- og ressourceteamet. Men det er klart, at det er lidt anderledes, fordi vi der har kendskab til familiernes situation og vi har længere tid og kan stille lidt flere spørgsmål. I dag er det forældre, vi måske ikke kender i forvejen, og her er det de vigtigste spørgsmål, vi har taget med, fortæller Trine Arvidensen.

Ifølge hende og Pernille Kjeldsen er opgaven som interviewer at være nysgerrige på forældrenes synspunkter, og de oplever, at mange forældre også gerne vil komme med input.

– Det handler om at være enormt åben overfor, hvad der kommer fra forældrene. Det er vigtigt, når man skal udvikle et projekt, som det her. Og vi oplever, at alle forældre, vi møder, faktisk er meget villige til at fortælle deres historie og gerne vil lyttes til. Vi stiller også nogle lidt anderledes spørgsmål, end de måske er vant til at få, siger Trine Arvidsen.


De Små Børns Bornholm inviterede børn og forældre til interview og biograf torsdag eftermiddag for at blive klogere på deres ønsker og behov. En af de forældre, der mødte op, var Pia Schalburg, der er mor til fire. Foto: Mette-Marie Andersen


Vil ændre image

Udover inklusions- og ressourceteamet var Hans Heiede, der er socialrådgiver i kommunens myndighedsafdeling, også med i biografen.

Han var efter eget udsagn med for at "snuse" til, hvad der rører sig hos børnefamilierne.

– Jeg er for at høre, hvad vi gør rigtigt og måske også forkert, hvad vi kan justere på, så vi gør det bedre, fortæller Hans Heiede.

Det er også hans ønske at være med til at ændre myndighedsafdelingens image ved at være synlig sammen med De Små Børns Bornholm.

– Jeg har lidt fornemmelsen af, at man opfatter myndighedsafdelingen som noget farligt, men i virkeligheden skal vi jo være et hjælpende organ og et trygt sted at gå til. Jeg kan godt forstå, at man kan have det sådan, men jeg vil rigtig gerne ændre det og være i dialog med forældrene, siger han.

De Små Børns Bornholm har tidligere været ude at interviewe forældre på blandt andet Folkemødet og på Værftet i Nexø. Planen er at tage til Aakirkeby næste gang, som bliver i løbet af december.

 


De små børns Bornholm

Er et samlet og helhedsorienteret program for alle 0-6-årige børn på Bornholm.

Formålet er at styrke, gentænke og videreudvikle den samlede kommunale indsats for småbørnsfamilier på øen, så endnu flere børn får de rette betingelser for at trives, lære og udvikle sig.

Fokus er både på at løfte børnene her og nu, og varigt at ændre tilgangen til de små børn på Bornholm, og på sigt i andre kommuner.

Egmont Fonden har bevilget finansiering af projektet i en 4-årig periode.

I De små børns Bornholm er der forskellige indsatser fordelt på fire spor: Tidlig indsats og opsporing (fokus på styrket indsats overfor gravide og nybagte forældre), Dagtilbudsindsatsen (fokus på et kvalitetsløft af dagtilbud og styrket samarbejde mellem bl. a. sundhedspleje og dagtilbud), Myndighedsarbejdet (fokuserer på tværfagligt samarbejde), Netværk og civilsamfund (fokus på styrket samarbejde med civilsamfundet og det nære lokalmiljø).

Kilde: De Små Børns Bornholm.



FÅ ABONNEMENT