Beof gav ambitiøs idé om oplevelsespark et skud: Et enkelt lille strå tilbage

| ABONNENT | 20. NOV 2019 • 14:41
Af:
jakob-noermark
| ABONNENT
20. NOV 2019 • 14:41
Det ventes, at kommunen i eftermiddag trækker sig ud af arbejdet med at etablere en oplevelsespark på DGI-stadion i udkanten af Rønne.

Det sjældent anvendte stadion har været reserveret til projektet frem til udgangen af 2019, hvor en foranalyse skulle være udarbejdet. Bornholms Energi og Forsyning og virksomheden Network Communication var hovedkræfterne bag attraktionen, som skulle hedde Game Park Energy, Bornholm.

– Der er et enkelt lille strå tilbage, som vi arbejder på, siger kommunikationschef Klaus Vesløv fra Bornholms Energi og Forsyning om den spinkle mulighed for, at den vingeskudte parkidé kan nå at få flyvehøjde.

Han har forståelse for, at kommunen trækker stikket. Nogle fonde har vist interesse, men projektet har ifølge Klaus Vesløv lidt under, at en foranalyse af en oplevelsespark med energitema ikke appellerer direkte til særligt mange fonde.

Han fortæller, at den største arbejdsindsats i fondsjagten har været lagt hos Network Communication, der ejer rettighederne til læringskonceptet, der skulle være udrullet på DGI-stadion. Også hos Bornholms Energi og Forsyning har der været lagt ”interessetimer” i at finde støtte til ideen, som Klaus Vesløv udtrykker det.

– Vi har brugt gode kræfter på at undersøge, om det er muligt. Vi har bare ikke kunnet rejse de fornødne midler. Vi har givet det et reelt skud, og jeg synes stadigvæk, at det ville være fantastisk for Bornholm, siger han.

DGI-stadionet blev bygget til landsstævnet i 2002 og anvendes kun til enkeltstående arrangementer.