Anne Jensen vil kæmpe for en bedre ældrepleje

Anne Jensen vil kæmpe for en bedre ældrepleje
Anne Jensen. Pressefoto
| ABONNENT | 19. JAN 2021 • 15:41
Jakob Marschner
Journalist
| ABONNENT
19. JAN 2021 • 15:41

KOMMUNALVALG

48-årige Anne Jensen er ikke så meget i tvivl om, hvad valgkampen skal dreje sig om, når hun til november stiller op til sit første kommunalvalg for Socialdemokratiet. Den skal i høj grad handle om ældreplejen.

Hun er social- og sundhedsassistent og arbejder på det socialpsykiatriske botilbud Kommandanthøjen i Rønne. Tidligere har hun været ansat i ældreplejen, hvor hun var tillidsrepræsentant gennem adskillige år.

– Jeg synes først og fremmest, at vi kan gøre det bedre i ældreplejen. Vi skal have sygefraværet ned, og så skal vi gøre det mere attraktivt at arbejde i ældreplejen, så vi kan få den arbejdskraft, som vi får brug for. Hjemmeplejen ligger mig meget på sinde, siger Anne Jensen.

– Jeg mener også, at sagsbehandlingen er for træg og for langsom med for mange instanser, for eksempel på socialområdet. Jeg møder mange, der har 3-4 sagsbehandlere: En omkring job, en i sygeplejen og en i psykiatrien for eksempel, siger hun.

– Det må vi kunne gøre mere enkelt og smidigt, så der er en rød tråd gennem hele forløbet. Vi får ikke flere ressourcer, men jeg tror på, at vi alligevel kan gøre det bedre.

Anne Jensen stiller ikke blot op til valget for at være "fyld på listen", som hun siger. Hun stiller op, fordi hun gerne vil vælges.

– Jeg tror da på, at jeg bliver valgt. Også fordi det er nogle meget klare emner jeg vil arbejde med og for. Der er heller ikke mange i kommunalbestyrelsen, der har erfaring fra pleje- og ældreområdet, siger hun.

– Selvfølgelig vil jeg være et nyt navn, hvis jeg bliver valgt. Men jeg har været meget aktiv som tillidsrepræsentant, og jeg har siddet og forhandlet med kommunen, så jeg kender godt gamet.

Anne Jensen er medlem af skolebestyrelsen på Hans Rømer Skolen i Aakirkeby og sidder også i bestyrelsen for Østerlars Brugs. Desuden er hun kendt som deltager i TV2/Bornholm-programmet "Sprogblomster".

– Jeg er født og opvokset i Østerlars, jeg kender mange mennesker på Bornholm, og det tror jeg også kan hjælpe mig til at blive valgt. Det hjælper måske også, at folk har set mig i fjernsynet, siger hun.