Andenplads til 10. klasse i landsdækkende konkurrence mod digitale krænkelser

Andenplads til 10. klasse i landsdækkende konkurrence mod digitale krænkelser
Morten Rasmussen er den ene af de to elever fra 10. klasseskolen Bornholm, der har lavet billedet "Udhængt", der omhandler digitale krænkelser. Med billedet har 10. klasseskolen Bornholm hentet andenpladsen i den landsdækkende kreative konkurrence mod digitale krænkelser, som ligestillingsminister Peter Hummelgaard, organisationen Bryd Tavsheden og Det Kriminalpræventive Råd har afholdt. Privatfot
| ABONNENT | 24. FEB 2021 • 16:40
| ABONNENT
24. FEB 2021 • 16:40

UDDANNELSE

Det Kriminalpræventive Råd og organisationen Bryd Tavsheden har kåret vindere i en landsdækkende konkurrence, hvor elever i udskolingen og på ungdomsuddannelserne har indsendt film, sange, tekster og billeder, der behandler emnet "digitale krænkelser i kæresteforhold".

Der er nu fundet en første- og andenplads i hver aldersgruppe, og for 10. klasserne har 10. klasseskolen på Bornholm hentet andenpladsen med deres billede "Udhængt".

Det er eleverne Morten Rasmussen og Naim Christiansen, der har fået ideen til og har tegnet billedet.

De er stolte over at være kommet på andenpladsen med deres bidrag.

– Vi havde ikke lige set det komme, så vi blev ret overraskede. Vi havde selvfølgelig håbet på at vinde, men vi er glade og stolte, siger Morten Rasmussen.

Han og Naim Christiansens bidrag var ét af i alt 182, hvoraf 12 gik videre til den endelige konkurrence.

Et følelsesladet billede

Det er forfatter Sebastian Bune og influencer Louise Bjerre, der har en youtubekanal under navnet "Louliving", som har kåret første- og andenpladserne blandt de 12 værker, der til slut var nomineret.

De offentligegjorde første- og andenpladserne i en videohilsen, hvor Louise Bjerre beskrev billedet fra 10. klasseskolen Bornholm som "meget følelsesladet".

Hun roste også eleverne for detaljerne i billedet, hvor man ser et sløret nøgenbillede på en skærm, hvorfra der hænger en pige til offentlig skue i et opladerstik.

Billedet "Udhængt" blev til i et samarbejde mellem Morten Rasmussen og Naim Christiansen.

– Jeg var ligesom idémageren, og så sad Naim ved siden af og tegnede med sådan en pind på en ipad. Jeg synes, billedet er blevet overraskende godt, og jeg forstår ikke helt, at jeg har været med til at lave noget, som er så flot, siger Morten Rasmussen.

Han fortæller, at både lærere og forældre også er meget stolte over deres andenplads i konkurrencen.


Her er billedet "Udhængt", som Naim Christiansen og Morten Rasmussen har lavet som bidrag til konkurrencen. Privatfoto

En præmie til hele klassen

Udover anerkendelsen ved andenpladsen har eleverne på 10. klasseskolen også fået et ekstra indblik i problematikken med digitale krænkelser gennem deres undervisningsforløb og processen med at lave et bidrag til konkurrencen.

– Historien, som vi har tegnet, kunne jo lige så være virkelig. Jeg synes, det er frygteligt, når folk bliver udsat for sådan noget her og skal gå og have det så dårligt med, at der ligger billeder af dem på nettet, siger Morten Rasmussen.

Med andenpladsen følger der også en præmie på 5.000 kroner, som går til hele klassen.

Morten Rasmussen ved endnu ikke, hvad de skal bruges til. Det skal klassen finde ud af i fællesskab, når de kommer tilbage i skole inden længe.

– Vi ved ikke helt, hvad de skal gå til endnu. Det skal vi stemme om i klassen, men de skal nok bruges til noget hygge for hele klassen, siger Morten Rasmussen.