Ærgrelse hos hjemmeplejen: 'Medarbejderne havde glædet sig'

Ærgrelse hos hjemmeplejen: 'Medarbejderne havde glædet sig'
Det er fortsat uvist, om hjemmeplejen i Allinge får lov at flytte ind i Tejn Rådhus, eller om der skal findes et helt andet sted til dem, når afdelingens lejekontrakt i dens nuværende lokaler i Allinge udløber til efteråret. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | ABONNENT | 27. JAN 2022 • 18:17
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
27. JAN 2022 • 18:17

Medarbejderne i syge- og hjemmeplejen i Allinge må vente et par måneder mere, før de ved, om de senere på året kan flytte ind i nye lokaler på Tejn Rådhus. Hjemmeplejeleder Annette Larsen fortæller til Tidende, at medarbejderne fortsat håber på at kunne flytte til Tejn, og at de har tiltro til, at politikerne nok skal finde en løsning, inden den nuværende lejekontrakt i Allinge udløber til efteråret.

 

Beslutningen om kommunens store bygningskabale blev onsdag aften i kommunalbestyrelsen udsat til kommunalbestyrelsens møde den 31. marts. Indtil da stopper arbejdet med at indrette Tejn Rådhus til syge- og hjemmeplejen i Allinge og til brug for Bornholms Museum.

Beslutningen får ikke nogen praktisk betydning for hjemmeplejen i Allinge her og nu, fortæller hjemmeplejeleder Anette Larsen.

Hun havde dog gerne set, at der var kommet klarhed over afdelingens fremtid, da hjemmeplejen i Allinge lige nu bor i lejede lokaler, hvor lejekontrakten udløber i efteråret. 

– Vi har et sted at bo lige nu, men vi har også en lejekontrakt, der udløber, så vi afventer jo, at politikerne finder en anden løsning, siger hun og fortæller, at afdelingen har tiltro til, at sådan en løsning nok skal blive fundet tids nok til, at de ikke bliver hjemløse.

Hun fortæller samtidig, at medarbejderne i afdelingen helst ser, at løsningen bliver at flytte til Tejn Rådhus.

– Der er da ingen tvivl om, at medarbejderne da havde glædet sig til at flytte i nogle lokaler, som var lidt bedre end dem, vi har nu, og geografisk ligger det også fint i Tejn i forhold til det område, som vi dækker, siger hun.

Det var et smalt flertal i kommunalbestyrelsen på 13 mandater mod 10, der onsdag aften valgte at sætte projektet på pause. Konservative, Enhedslisten, Kristendemokraterne og Bornholmerlisten stemte for de to måneders målrettet pause. Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Venstre stemte imod.

I de godt to måneder indtil da skal kommunalbestyrelsen forsynes med et overblik over økonomien i to forskellige måder at bruge Tejn Rådhus, hvor syge- og hjemmeplejen i Allinge samt Bornholms Museum tidligere er blevet stillet i udsigt, at de kan flytte ind, når de nuværende medarbejdere er flyttet ud.