5. klasse brugte bolden

5. klasse brugte bolden
Der var fuld gang i kreativiteten, da Søndermarksskolens femteklasser tidligere i september havde et projekt, hvor man skulle bruge bolden. Eget foto.
NOTITS | 19. SEP 2024 • 16:00
NOTITS
19. SEP 2024 • 16:00

Der er blevet tænkt store og innovative tanker på Søndermarksskolen.

Hvordan kan man med udgangspunkt i bolden skabe en sjovere, federe og mere lærerig skoledag? Det har 5. årgang fra Søndermarksskolen i Rønne været med til at finde svaret på.

De har nemlig været med i en konkurrence med navnet "Brug bolden”.

– Det er sjovt at få lov til at skabe vores eget, fortæller Miriam fra 5.A. Sammen med klassekammeraten Liva sidder hun i et rum og arbejder på Ipad'en.

– Det er sjovt at få lov til at tegne, for det er afslappende, supplerer Liva.

Herman, August og Lauge har skabt en fodboldbane, hvor man bliver vægtløs.

– Det er blevet megafedt, og jeg har også lært, hvordan man skærer i plexiglas, fortæller August fra 5.B.

Drengene kan godt lide at spille fodbold og de synes generelt, at det er fedt at spille med en bold, så deres idé tager udgangspunkt i noget de allerede godt kan lide, og som de gerne vil give flere muligheden for at få glæde af.

– Man er jo alle sammen nye til det her spil, så vi er ligesom lige gode, fortæller August videre.

Der er blevet skabt kæmpe trampoliner og boldbassiner med farverige bolde. Der er blevet tænkt i lærerige labyrinter, hvor eleverne ligesom et escaperoom skal løse opgaver for at komme i gennem. Så på Søndermarksskolen er bolden helt klart blevet grebet.

– Det er måden, hvorpå elever kan nytænke områder på skolen og hvor de får lov til at slippe fantasien løs, som gør at mange elever får succesoplevelser med projektet, forklarer Amanda Cifci. Hun er innovationsvejleder på Søndermarksskolen

De færdiggjorte projekterne blev efterfølgende sendt til bedømmelse. Vinder de, kan de se frem til en tur i LEGO House og signerede landsholdstrøjer.



Koncentrationen er ikke til at tage fejl af. Eget foto.

 

 



Der bliver bygget prototyper. Eget foto.

 

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT