35 minutter tog det at gennemgå skaderne på drabsoffer

35 minutter tog det at gennemgå skaderne på drabsoffer
Første dag i ankesagen mod Mads og Magnus Møller sluttede med anklagerens gennemgang af obduktionsrapporten. Sagen kører i Østre Landsret og finder sted i retten i Rønne. Arkivfoto: Jacob Jepsen.
DRABET I NORDSKOVEN | RØNNE | ABONNENT | 26. OKT 2021 • 16:45
DRABET I NORDSKOVEN | RØNNE | ABONNENT
26. OKT 2021 • 16:45

Retten forskånede pårørende for voldsomme billeder.

Første dag i landsrettens ankesag mod Mads og Magnus Møller sluttede med anklagerens gennemgang af obduktionsrapporten. Og det var ikke så lidt.

For skaderne på Philip Mbuji Johansens var så omfattende og mangeartede, at det tog anklageren lidt over 35 minutter at gennemgå dem alle.

Statsanklager Steen Hansen Saabye brugte omkring en halv time på at gennemgå samtlige ydre skader - brud, læsioner og hudafskrabninger - som blev fundet under obduktionen.

Bagefter gik anklageren direkte videre til de indre skader, som tog ham omkring seks minutter på at gennemgå.

Voldsomme billeder

Anklageren mente endvidere, at det var nødvendigt for landsretten, at se billeder fra obduktionen af Philip Mbuji Johansen.

Noget retten tillod under forudsætning af, at skærmen blev vendt bort fra de fremmødte og pressen, så kun nævneting, dommerne, forsvaret og anklageren kunne se billederne, for at skåne de pårørende.

Under anklagerens gennemgang af skaderne, kiggede brødrene stort set ikke på billederne. Magnus Møller sad urokkeligt og stirrede frem for sig, mens storebroren Mads Møller var lidt mere rastløs.

Den første dag af de tre dage, der er afsat til ankesagen, sluttede, som den startede. Brødrenes mor fik lov til at give dem et kram, inden de blev ført ud.