18-årig bliver kampagneleder for Claus Larsen-Jensen

18-årig bliver kampagneleder for Claus Larsen-Jensen
– Jeg er som ung optaget af, at vi ikke bare ser baglæns og fastholder status quo. Meget er gået rigtig godt på Bornholm, så der er et godt udgangspunkt. Men vi skal have løftet Bornholms udvikling endnu mere. Derfor skal Bornholms næste borgmester ville meget mere med Bornholm, siger Oliver Lund. Privatfoto
| ABONNENT | 25. JAN 2021 • 16:53
Jakob Marschner
Journalist
| ABONNENT
25. JAN 2021 • 16:53

SOCIALDEMOKRATIET

18-årige Oliver Lund fra Aakirkeby bliver kampagneleder for Claus Larsen-Jensen, der forsøger at blive Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget i november i konkurrence med borgmester Thomas Thors (S). Det oplyser Claus Larsen-Jensen og Oliver Lund.

Oliver Lund er 18 år. Han går på HHX på Campus Bornholm, og han arbejder desuden som serviceassistent i Super Brugsen i Aakirkeby. Oliver Lund er bestyrelsesmedlem i DSU Bornholm, og han er tilknyttet bestyrelsen for Socialdemokratiet Midtbornholm, hvor Claus Larsen-Jensen er formand.

Samtidig er Oliver Lund en særdeles aktiv debattør på de sociale medier. Blandt venner har han kaldenavnet "Krølle Bølle".

– Oliver Lund er fantastisk dygtig og engageret, ikke bare i ungdomspolitik, men generelt i politik. Han har et stort engagement, som passer mig utroligt godt. Og så kan han og jeg favne et meget bredt aldersspænd i debatten, siger Claus Larsen-Jensen.

– Oliver Lund kan som ung bidrage med input, som er afgørende i forhold til en aktiv ungdomspolitik på Bornholm. Bornholm har jo en stor udfordring her, som også kræver nogle politiske svar og et tæt samspil med de unge på Bornholm, siger han.

Det er ikke nyt med helt unge kampagneledere for Socialdemokratiet på Bornholm. Ved forrige års valg til Folketinget fungerede den ikke meget ældre Mikkel Tved, daværende formand for DSU Bornholm, som kampagneleder for Lea Wermelin, der ikke bare blev valgt, men i dag er miljøminister.

– Jeg er som ung optaget af, at vi ikke bare ser baglæns og fastholder status quo. Meget er gået rigtig godt på Bornholm, så der er et godt udgangspunkt. Men vi skal have løftet Bornholms udvikling endnu mere. Derfor skal Bornholms næste borgmester ville meget mere med Bornholm, siger Oliver Lund.

– Jeg støtter Claus Larsen-Jensen, fordi han ser fremad og er visionær med forslag til Bornholms udvikling. Han har et enormt drive, han er kreativ, og han har et kæmpe netværk på Bornholm og udenfor, hvad kan være til stor gavn for Bornholm. Han har fokus på et bredt samarbejde og inddragelse af flest mulige i udviklingen af Bornholm.

– Når jeg taler med andre her på øen, så siger de, at det vil være fantastisk godt for Bornholm. For mig er det samtidig en spændende udfordring at få lov til at være med i det politiske maskinrum, siger Oliver Lund.

Opgaven er endnu så ny for Oliver Lund, at han ikke har en konkret plan for, hvordan han vil bringe de socialdemokratiske medlemmer af Socialdemokratiet til at stemme på Claus Larsen-Jensen som spidskandidat i stedert for Thomas Thors. Corona gør det ikke lettere.

– Selvfølgelig er jeg i tænkeboks. I forhold til aktiviteter er det svært i den her coronatid. Men vi vil måske arrangere nogle virtuelle aktiviteter for medlemmerne, siger Oliver Lund.

De cirka 300 medlemmer af Socialdemokratiet kan i perioden fra 1. til 23. marts stemme ved den urafstemning, der vil afgøre, om Thomas Thors eller Claus Larsen-Jensen bliver partiets bud på den næste borgmester.