697 boliger slipper for huslejen

NYHED | 20. JUN 2024 • 15:57
NYHED
20. JUN 2024 • 15:57

13 ud af 25 afdelinger hos Bo42 slipper for huslejen i september.

Ingen husleje i september.

Det lyder da ikke så dumt, vil de fleste nok tænke, og det bliver faktisk virkelighed for flere beboere hos boligorganisationen Bo42.

Det oplyser direktør hos Bo42, Ebbe Frank, i en pressemeddelelse.

Og det er altså ikke helt tilfældigt, at 13 ud af Bo42s 25 afdelinger slipper for huslejen i september, for det skyldes, at de er udvalgt til at få del i Folketingets inflationshjælp, hvor man har besluttet at tildele inflationshjælp til den almene sektor. Det indebærer, at der bliver udbetalt i alt 350 mio. kr. fra Landsbyggefonden til almene boligafdelinger i hele Danmark, heriblandt altså Bo42.

Landsbyggefonden havde opstillet en række kriterier, der skulle være med til at vurdere, hvilke boligafdelinger som inflationshjælpen ville tilfalde. Ebbe Frank fortæller, at Bo42 i juni modtog tilsagn om de pågældende afdelinger, der vil få tildelt inflationshjælp for i alt 4,2 millioner kroner, hvilket altså udmønter sig i, at i alt 697 boliger kan se frem til gratis husleje i september.

De beboere, der får glæde af inflationshjælpen, får direkte besked om, hvad det konkret betyder for dem, oplyser Ebbe Frank, der også tilføjer, at Bo42 ikke har været inddraget i hverken kriterier eller vurdering, da Landsbyggefonden alene har stået for at finde en måde at udbetale inflationshjælpen på.

Afdelinger der slipper for huslejen i september

Afdeling 10
Afdeling 11
Afdeling 14
Afdeling 19
Afdeling 20
Midgården
Rosenlunden
Søndergården
Ågården
Støberigården
Pakhuset
Højvangsparken
Afdeling Svaneke
Kilde: Bo 42