Pendler klager sin nød til Folketinget: 'Jeg må råbe lidt op'

Pendler klager sin nød til Folketinget: 'Jeg må råbe lidt op'
Kim Kettner har pendlet til København med fly i flere år. Han har nu henvendt sig til fire udvalg i Folketinget, fordi priserne på pendlerbilletter er steget meget mere end lønnen. Hans håb er, at der er politisk vilje til at finde en løsning for distancependlere. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 1. JUN 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
1. JUN 2023 • 15:30

Kim Kettner fra Rønne har skrevet til fire folketingsudvalg for at gøre opmærksom på, at bornholmske flypendlere står i en presset økonomisk situation.

At være pendler på Bornholm adskiller sig væsentligt fra at være pendler i resten af landet, i hvert fald hvis man pendler til nærmeste nabokommune, og hvis Folketinget ikke snart handler, forsvinder grundlaget for, at Bornholm kan forblive et attraktivt sted at bo for andre end dem, som kan arbejde lokalt, og det fjerner samtidig muligheden for en tiltrængt skatteindtægt for en i forvejen presset kommuneøkonomi. Sådan lyder budskabet i en henvendelse Folketingets beskæftigelsesudvalg, skatteudvalg, transportudvalg og Udvalget for Landdistrikter og Øer har modtaget fra Kim Kettner i Rønne.

Kim Kettner har pendlet mellem Bornholm og København med fly siden 2010 og har inden for de seneste år oplevet en større økonomisk skævvridning, hvor vilkårene for flypendlere er blevet en økonomisk og mental byrde, der har fået et stigende antal til at opgive pendlertilværelsen eller helt fraflytte øen, skriver han.

"For at fastholde ressourcestærke familier og unge erhvervsdygtige i yderområderne, kalder det derfor nu på akut politisk handling".

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.