Buskaos i København slutter snart

Buskaos i København slutter snart
Københavns nye fjernbusterminal under Dybbølsbro åbner torsdag i næste uge. Foto: Vejdirektoratet
NYHED | 28. MAJ 2024 • 13:27
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
28. MAJ 2024 • 13:27

I næste uge åbner den nye fjernbusterminal i København.

Om lidt mere end en uge er det slut med det buskaos ved Ingerslevsgade, som rejsende med Kombardo Expressen er vant til. Torsdag den 6. juni åbner Københavns nye fjernbusterminal, der skal give passagerer en bedre oplevelse.

– Vi er overbevist om, at både passagerer og busser vil tage godt imod den nye fjernbusterminal, som med moderne faciliteter og en helt central placering i København bliver et trafikalt knudepunkt i byen i årene frem, fortæller projektleder Mette Vikjær fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

I den første periode vil busterminalen under Dybbølsbro være bemandet med personale, ligesom der vil være informationsskilte, der skal guide passagerer og fjernbusser. Fra efteråret forventes det, at man overgår til et fuldt ud integreret informationssystem, der giver information om tidspunkter for busafgange og fra hvilke perron, den pågældende bus afgår.

Terminalen indeholder 15 busholdepladser, taxaholdepladser og vil komme til at servicere cirka 195 busser på et hverdagsdøgn. Der er både trappe og elevator mellem busterminalområdet og Dybbølsbro.

Den nye busterminal ligger mellem baneterrænet og Carsten Niebuhrs Gade, og der er flere muligheder for offentlig transport i nærheden med blandt andet Dybbølsbro Station, buslinje 7A og 11 samt den kommende metrostation Havneholmen ved Fisketorvet.