Forstander stopper efter total turnaround

Forstander stopper efter total turnaround
Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 21. APR 2021 • 16:00
| ABONNENT
21. APR 2021 • 16:00

HØJSKOLE

Forstanderen på Bornholms Højskole stopper efter sommerferien.

Niels Glahn, der fra starten var tænkt som en midlertidig overgangsfigur, meddeler sin afgang efter et udfordrende år i spidsen for en kriseramt institution på kanten af Almindingen. Ikke alene var skolen nedlukket, da Niels Glahn tiltrådte stillingen som forstander den 1. marts 2020; elevtallet var i bund og skolen var lige kommet ud af en ledelseskrise, der førte til udskiftning på både forstander- og formandspost.

En skole i topform

Efter et år under Niels Glahns ledelse ser situationen markant anderledes ud på Bornholms Højskole. Økonomien er vendt, der er det største antal elever i årevis og god indtegning til både sommerkurser og efterårshold.

– Det har været et fantastisk spændende år. Hårdt ja, men fantastisk at opleve den store opbakning Bornholms Højskole har overalt. Og med det medarbejderhold, vi har fået sat, og den store elevtilslutning, kan jeg med ro i maven levere stafetten videre, fortæller Niels Glahn.

– Det sker på det bedst mulige tidspunkt. Man kommer til en skole i topform. Vi har udsolgt nu, vi sætter venteliste på til efteråret, økonomien er god. Så det er nu, siger forstanderen, der snarere blev redningsmand end overgangsfigur.


Niels Glahn. Foto: Jacob Jepsen


En ualmindelig heldig hånd

Dette bekræftes af højskolens bestyrelsesformand, Steen Colberg Jensen.

– Vi har haft en ualmindelig heldig hånd med Niels. Han kan højskole til fingerspidserne og kunne med det samme se, hvor driften haltede, siger Steen Colberg Jensen til Bornholms Tidende.

Formanden roser samtidig de nye medarbejdere på højskolen.

– De har arbejdet solen sort, konstaterer Steen Colberg Jensen, der betegner ansættelsen af Niels Glahn som en feberredning.

– Vi konstituerede ham i første omgang for tre måneder. Så vi er glade for, at han blev så længe. Hans flid, dygtighed, engagement og kendskab til området har været helt central for skolens udvikling, slutter Steen Colberg Jensen.

Den nye forstander forventes at begynde senest 1. september.

 


De store linjer

Kunsthåndværk: Billedkunst, Keramik, Glaspustning, Design, Fotografi

Outdoor: Havkajak, Mountainbike, Jord under neglene, Vandring, Feltarbejde

Mennesker: Politik og Samfund, Folkemøde, Debat, Mindfulness, Madlavning

 


Bornholms Højskole synger på DR2

DR2 transmitterer på søndag fællessang fra højskoler i hele Danmark, herunder Bornholms Højskole. Eleverne synger fra Højskolesangbogen fra klokken 16.30-17.30 og 20.10-20.25. Værtskab og musik ved Ane Cortzen og Christian Skovgaard Flarup