Bælgfrugternes dag i Østermarie

Bælgfrugternes dag i Østermarie
Det Levende Køkken i Østermarie sætter fokus på bælgfrugterne. Pressefoto
NOTITS | 9. FEB 2025 • 12:00
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
9. FEB 2025 • 12:00

Har du fået Fødevarestyrelsens anbefalede 100 gram bælgfrugter i dag?

Nej, det er der heller ikke så mange andre, der har. Undersøgelser viser, at vi i gennemsnit spiser blot nogle få gram bælgfrugter om dagen.

Det Levende Køkken i Østermarie vil gerne være med til at gøre os lidt sundere. Man har i samarbejde med Plantefonden brugt det seneste halvandet år på at arbejde målrettet på at øge indtaget og gøre bælgfrugterne til en naturlig del af vores måltider.

– Vi har inviteret foreninger på kursus, ligesom bornholmere har været inviteret indenfor i undervisningskøkkenet. Snart står skoleeleverne for tur gennem den bornholmske Skoletjeneste, oplyser Sussie Holmtoft fra Det Levende Køkken.

Hun gør også opmærksom på, at de grønne proteiner i form af blandt andet røde og grønne linser bliver dyrket på Bornholm af Food Bornholm.

Mange af Det Levende Køkkens kursister og skoleklasser har allerede stiftet bekendtskab med disse fødevarer. Det gælder også FGU på Bornholm, som hver mandag har en gruppe på arbejde i køkkenet i Østermarie.

Det falder fint sammen med, at den 10. februar på verdensplan af FN er udnævnt til bælgfrugternes dag. I dagens anledning er alle børnene fra Mariehønen - Østermarie Børnehus inviteret til frokost i Det Levende Køkken.

Menuen står på rød linsesuppe med gulerødder og kokos hertil hjemmebagt foccacia, og til dessert svenske kanelbullar og saft.

FÅ ABONNEMENT