100-årig vil åbne fitnesscenter

100-årig vil åbne fitnesscenter
Svaneke Idræts Klub planlægger at åbne fitness- og træningscenter i Mariegården. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | SVANEKE | ABONNENT | 6. APR 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | SVANEKE | ABONNENT
6. APR 2023 • 15:30

Svaneke Idræts Klub vil etablere sit eget trænings- og fitnesscenter, der også har plads til andre aktiviteter.


Bare fordi man nærmer sig at være 100 år, er der ingen grund til at gå i stå. Det ved man i Svaneke, hvor den lokale idrætsklub planlægger at etablere et godt 500 kvadratmeter stort fitnesscenter, hvor der også vil være plads til andre idrætslige aktiviteter. Fitness- og træningscentret skal efter planen ligge i byens gamle sygehus Mariegården, som ligger tæt på byens hal, skole og idrætsområder.

Projektet har et samlet budget på knap en halv million kroner, og klubben regner selv med at finansiere halvdelen. Resten søger den hos fonde, lokale investorer og i regionskommunens start- og udviklingspulje. Det fremgår af dagsordnen til folkeoplysningsudvalgets møde den 14. april.

Svaneke Idræts Klub søger puljen om et tilskud på 100.000 kroner til indkøb af maskiner og redskaber til fitnesscentret til glæde og gavn for allerede aktive medlemmer og endnu ikke aktive i Svaneke og omegn. Indkøb af maskiner er med 335.516 kroner den med afstand største post på budgettet.

Jubilæumsfest i hallen

I dag tilbyder idrætsklubben fodbold, gymnastik, badminton og floorball til sine cirka 500 medlemmer. Det vil med det nye projekt blive suppleret af et fitness- og træningscenter, hvor der også vil være plads til for eksempel yoga og bordtennis. Derudover vil klubben have et rum, hvor medlemmerne kan hyggesnakke over en kop økologisk kaffe, fremgår det.

Sparekassen Bornholms Fond fortalte i december, at man havde doneret 50.000 kroner til Svaneke Idræts Klubs fitness- og træningscenter. Nu søger klubben altså 100.000 kroner fra kommunens start- og udviklingspulje, som folkeoplysningsudvalget administrerer. Der er i år 79.522 kroner til rådighed i puljen.

Og det med de 100 år? Tirsdag efter påske holder Svaneke Idræts Klub reception og den 29. april fest for at markere, at det er 100 år siden, moderklubben Svaneke Boldklub blev stiftet. Den fusionerede i 2008 med Svaneke Ibsker Gymnastik og Idrætsforening og etablerede derved Svaneke Idræts Klub. Både receptionen og festen foregår i Svanekehallen.