Viking undervurderede bundhold: 'Ikke mange kan klappe sig selv på skulderen'

Viking undervurderede bundhold: 'Ikke mange kan klappe sig selv på skulderen'
Efter en god start på sæsonen er niveauet faldet på Vikings herrehold, hvor en af de bærende spiller er Tobias Thisen. Arkivfoto: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 27. NOV 2022 • 15:35
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
27. NOV 2022 • 15:35

Vikings herrer var favoritter mod bundholdet KSI, men tabte alligevel stort. Spillerne var der ikke helt mentalt, mener træner Michael Mortensen.

KSI havde tabt sæsonens første seks kampe, mens Viking havde vundet fem kampe og kun tabt en enkelt. At bornholmerne ligger meget bedre med i tabellen, kunne man dog slet, slet ikke se, da de to hold mødtes søndag i Otto Mønsteds Hallen.

KSI vandt overbevisende 34-25 til stor utilfredshed for det bornholmske hold, som dermed mistede et vigtigt skridt til topholdene i Kvalifikationsrækken.

– Det var ikke godt, konstaterer træner Michael Mortensen.

– Vi er der ikke helt mentalt. Vi er ikke klar til at gå ind og spille håndbold i dag, og det bevirker, at vi er slet ikke med fra starten af, siger han og peger på, at der både blev spillet skidt angrebsspil, og i forsvaret blev der slet ikke dækket op.

– Og det forfølger faktisk hele banden. Jeg tror ikke, der er mange i dag, der kan gå i omklædningsrummet efter kampen og klappe sig selv på skulderen og sige, at vi gjorde, hvad vi kunne. Og når det er sådan, så vinder vi ikke over nogen hold i denne her række.

Undervurderede modstanderen

Har du et bud på, hvorfor mentaliteten ikke var der?

– Nej, det har jeg faktisk ikke. Det kan jo ske, at man måske finder ud af ret hurtigt, at det her bliver måske nok sværere, end man havde regnet med. De havde ikke vundet en eneste kamp, så det er nok en gang ubevidst eller bevidst undervurdering. Man får nok et chok over, at vi møder nogle, som måske godt alligevel kan spille håndbold.

– Og så er vi rigtig skidt kørende i modgang, fortæller Michael Mortensen.

Han kan nu konstatere, at holdet har tabt sine seneste to kampe efter en ellers flot start som oprykker til Kvalifikationsrækken med sejre i de fem første kampe.

Vikings herrehold spiller næste kamp på lørdag klokken 11 på udebane mod Helsingørs tredjehold.

Katrine Enni og co. var tæt på at få point mod Københavns Håndbold. Arkivfoto: Jesper Gynther

Damer tæt på point

Vikings damehold i Kvalifikationsrækken var noget tættere på at få point end herrerne. Søndag skulle de til Rypark Hallen og spille mod Københavns Håndbold, og det var en kamp, som træner Tonni Mogensen havde set frem til

– Det bliver en meget vigtig kamp for os, da vi med en sejr kan komme til at ligge midt i rækken, fortalte træner Tonni Mogensen inden kampen.

– Det bliver uden tvivl en svær kamp, men vi er 100 procent klar på alle pladser til at give dem kamp til stregen og forhåbentlig med to point i hus, fortalte han og oplyste, at holdet havde haft en rigtig god træningsuge, hvor alle spillere var mødt op og trænet for fuld kraft.

Selvom Viking kæmpede godt med, så var det til sidst hjemmeholdet, som formåede at hive sejren hjem med cifrene 21-20, og dermed tabte bornholmerne for anden kamp i træk.

Vikings damehold spiller næste gang på lørdag på udebane mod HHF 2 i Helsingør-hallen.