Viking matchede topholdet

Magnus Jeppsen scorede to mål i lørdagens opgør mod SG Mojn. Foto: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 25. FEB 2024 • 17:29
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS | ABONNENT
25. FEB 2024 • 17:29

Viking-herrer spillede lige op med topholdet i 48 minuttter, men tabte alligevel med seks mål

Ganske som damerne tidligere på dagen havde Viking/Rønnes danmarksserieherrer lørdag eftermiddag besøg af rækkens tophold, SG Mojn, der en klub for sønderjyder med bopæl i København.

Også her var der klasseforskel, selv om det bornholmske seks måls-nederlag på 22-28 (9-13) må betragtes som hæderligt. SG Mojn lagde nemlig op til en afklapsning af de helt store, da de efter tolv minutters havde bragt sig foran med 8-2.

Bortset fra de to mål, tre skud på træværket og glimrende målmandsspil af Arthur Viggo Andersen gjorde bornholmerne heller ikke meget for at begrænse den sønderjyske føring. Angrebsspillet var ofte rådvildt, og et par kong Smart-afleveringer fra Kristian Jeppsen gjorde det let for SG Mojn at sætte gang i hurtige modangreb.

Ved stillingen 3-8 blev Kristen Harild ramt af en dobbelt udvisning, og med ham siddende på bænken i de næste 17 minutter blev der plads til lynhurtige Laurits Blem Ibsen, der trods en enkelt afbrænder var stærkt medvirkende til, at Viking Rønne fik reduceret til 7-10. Tre af målene sat ind af Kristian Jeppsen.

Så var det SG Mojns tur til at få en udvisning, men den var Viking/Rønne ikke i stand til udnytte. Tværtimod øgede gæsterne i undertal til 12-7, og ved pausen førte SG Mojn med 14-9.

I 2. halvleg fik Kristian Jeppsen og Kristen Harild, der straks scorede til 13-19, da han kom på banen midt i halvlegen, bedre udbytte af deres afslutninger, og da SG Mojn med ni minutter igen brændte et straffekast, kunne Kristen Harild og Magnus Jeppsen reducere sønderjydernes forspring til 22-18.

Men nærmere end de fire mål kom Viking/Rønne aldrig. Kun afbrudt af Laurits Blem Ibsen, der spillede en af karrierens bedste kampe, Kristen Harild og Kristian Jeppsen, der scorede de to sidste bornholmske mål, var gæsterne to gange i slutfasen foran med syv mål, 27-20 og 28-21.

Mål for Viking/Rønne: Kristian Jeppsen 10, Laurits Blem Ibsen 5, Kristen Harild 5 (1) og Magnus Jeppsen 2.