Trænere om op- og nedrykningsspil: 'Det er en fornuftig løsning'

Trænere om op- og nedrykningsspil: 'Det er en fornuftig løsning'
NB Bornholm går efter at komme i oprykningsspillet, mens RIK nok mere skal fokusere på at kæmpe for overlevelse. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 18. FEB 2021 • 09:12
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
18. FEB 2021 • 09:12

FODBOLD

DBU København har på grund af coronasituationen valgt at sløjfe forårets turneringskampe i Københavnsserien for i stedet at få afviklet de udsatte kampe fra efteråret og så derefter splitte rækken op i to, hvor nummer et til seks spiller oprykningsspil, mens nummer syv til 15 spiller nedrykningsspil.

Trænerne for de to bornholmske hold i Københavnsserien, RIK og NB Bornholm, mener, den løsning er ganske god, situationen taget i betragtning.

– Vi ville jo gerne have kunne spillet to gange mod hvert hold, men det har ikke kunne lade sig gøre, og så synes jeg, det her faktisk er en god løsning. Det er fint og okay fair at splitte rækken op, synes jeg, når de udsatte kampe er spillet, for så har alle hold mødt hinanden én gang, siger NB's træner Thomas Jørgensen.

Hvis vi skulle komme i fedtefadet og ryge i nedrykningsspillet, så må vi tage det som mandfolk.

Samme melding kommer fra RIK's træner Henrik Jacobsen.

– Jeg synes, det er en fornuftig løsning. Og programmet ser fornuftigt ud for os, nu når turneringsformen bliver lavet på den måde. De hold, vi skal møde, er hold, som vi på en god dag sagtens kan spille op med, siger han.

NB tror på kvalifikation til oprykningsspillet

For NB Bornholms vedkommende ligger holdet pt. nummer syv i rækken, men træner Thomas Jørgensen tror på, at holdet kan få nok point ud af de udsatte kampe til at snige sig op i top seks, der giver en plads i oprykningsspillet.

– Vi har fire udsatte kampe, og det vil nok kræve syv til ni point for, at vi kan komme med i oprykningsspillet, så jeg tænker muligheden er til stede, og det er helt klart det, som vi vil prøve på. Og så glæder vi os jo også bare helt vildt til at komme i gang med at spille fodbold, siger han.

– Og hvis vi skulle komme i fedtefadet og ryge i nedrykningsspillet, så må vi tage det som mandfolk. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at vinde to-tre af de udsatte kampe, for så kommer vi med i det øverste slutspil, for det er altid sjovere, men kommer vi med i nedrykningsspillet, så er der mulighed for at vinde det slutspil, og det er også fint, siger han og oplyser, at der intet nyt er at fortælle om mulig træningsopstart for holdet, da man stadig venter på, at sneen smelter, og at restriktionerne lempes.

– Men vi skal selvfølgelig snart i gang på en eller anden måde, for første turneringskamp bliver om fem ugers tid, siger han.

RIK skal overleve nedrykningsspil

For RIK er tankerne ikke på oprykningsspillet, for holdet ligger pt. som en af rækkens bundpropper. Dog endte et ellers turbulent og resultatmæssig skidt efterår med en sejr over Dragør, og det giver træner Henrik Jacobsen troen på, at holdet godt kan kravle opad i tabellen.

– Jeg ser optimistisk på det efter sejren over Dragør, for der viste vores spillere, at de godt turde spille fodbold. Det var rigtig godt for os, siger han.

– Og jeg er egentlig glad for, at vi skal spille de sidste fire udsatte kampe, og der skal vi have en god pointhøst, og får vi det, så har vi absolut mulighed for at klare os i nedrykningsspillet, hvor vi skal spille otte kampe mod de hold, der ligger fra 15. til 7. pladsen. Det er hold, som vi har mødt, og som vi sagtens kan spille op med, siger han. 

– Det ubehagelige er selvfølgelig, at der muligvis bliver seks nedrykkere, så hver eneste kamp bliver en pokalkamp med masser af nerve, og hvad der ellers følger med i sådanne kampe. Det bliver højintense kampe, det er der ingen tvivl om, siger han og oplyser, at hvis sneen er smeltet, så vil holdet sandsynligvis starte træningen op på lørdag i mindre grupper med fire spillere i hver.