Svømmeklub bekymret for sin eksistens

Svømmeklub bekymret for sin eksistens
Som formand for Rønne Svømmeklub er Jette Tvede Christiansen både bekymret over Rønne Svømmehals økonomiske situation, og fremtidsudsigterne for hendes egen klub. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | 8. MAR 2023 • 09:17
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
8. MAR 2023 • 09:17

Rønne Svømmeklub er bekymret for den aktuelle situation i Rønne Svømmehal og er bekymret for sin eksistens.

Rønne Svømmehal har ondt i økonomien. Faktisk så ondt, at den ifølge bestyrelsesformand Carsten Clemmensen lukker i år, hvis den ikke skaffer nye indtægter. Derfor skal den genforhandle sin aftale med regionskommunen, og målet er at få frigivet flere timer til offentlig svømning, hvor hallen kan sælge billetter og dermed tjene penge. Formanden har her i spalterne sagt, at det grundlæggende er foreningslivet, der kommer til at lide under det her, og det er en udlægning, man kan genkende i Rønne Svømmeklub.

I en pressemeddelelse fortæller klubben, at Rønne Svømmehal i efteråret 2022 og pr. 1. januar 2023 med kort varsel gennemførte store prisstigninger for foreninger, og nu er der altså tale om at reducere foreningernes muligheder for haltider.

– Sandheden er, at prisen for Rønne Svømmeklub er steget med 135 procent samtidig med, at forholdene og mulighederne for haltider forringes. Det bliver meget svært at drive en frivillig svømmeklub under de forhold og krav, som stilles, siger formand Jette Tvede Christiansen i pressemeddelelsen.

Naturlig fødekæde

Svømmeklubben oplever, at foreningerne skal holde for, når der skal findes penge i Rønne Svømmehal, og det har den svært ved at forstå.

– Foreningslivet er en af grundstenene i det bornholmske samfund. Stærke frivillige foreninger, som skaber gode og sunde fællesskaber. Rønne Svømmeklub tilbyder en væsentlig diversitet i idrætsudbuddet og til folkesundheden, hvis ikke man trives med bold- eller holdsport eller fysisk kan magte det. Rønne Svømmeklub er tilmed en forening, som har en særlig stor opgave: at lære børn, unge og voksne at svømme, siger Jette Tvede Christiansen.

Dermed fungerer klubben også som naturlig fødekæde til Rønne Svømmehals besøgstal i øvrigt, mener hun.

– At svømme kræver adgang til en velfungerende svømmehal. Vi bliver meget bekymrede, når vi hører, at Rønne Svømmehal er lukningstruet, siger Jette Tvede Christiansen.

Bekymret for eksistens

For Rønne Svømmeklub er det afgørende, at der er en svømmehal i Rønne, og at klubben har adgang til faciliteterne. Derfor ser klubben frem til et møde, som DGI i denne uge arrangerer mellem kommunen, svømmeklubben og svømmehallen.

– Vi er oprigtigt bekymrede for Rønne Svømmeklubs eksistens, med de nuværende vilkår vi ser ind i, siger Jette Tvede Christiansen.