Succestræner stopper: Skal være far

Succestræner stopper: Skal være far
Mathias Andersen på blot 24 år har været med til at gøre Midtbornholm til et slagkraftigt hold. I denne sæson var holdet den eneste reelle udfordrer i kampen om bornholmsmesterskabet, som blev vundet af Hasle. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NOTITS | AAKIRKEBY | ABONNENT | 18. JUN 2022 • 19:27
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | AAKIRKEBY | ABONNENT
18. JUN 2022 • 19:27

Mathias Andersen stopper som træner for Midtbornholm. Han føler tiden er den rette til at give stafetten videre, ligesom han også kommer til at være travlt optaget af andre ting, da han bliver far til en lille pige til september.

Midtbornholms unge cheftræner Mathias Andersen var klar i spyttet, da han efter sæsonens sidste kamp svarede på spørgsmål om fremtiden. 

– Jeg har meldt klart ud, at jeg stopper som træner efter sæsonen. Som trænerteam føler vi, at vi har gjort, hvad vi kunne, siger han og nævner, at der er blevet skaffet træningstøj og skabt et miljø, så spillerne har en fornemmelse af, at setuppet er lidt professionelt, så man også kan lokke andre spillere til.

– Vi har også fået et rigtig godt socialt fodboldhold op igen, og nu vil jeg give stafetten videre til en, der vil fortsætte det, vi har haft gang i, og som måske kan gøre tingene på en lidt mere kreativ måde, siger han og afslører, at der også er en privat årsag til beslutningen, da han til september skal være far til en lille pige.

– Så vi får rigeligt at se til, siger han.

Stopper på toppen

Mathias Andersen siger farvel med sindet fuld af gode minder - ikke mindst om den netop afsluttede sæson, hvor holdet sluttede på andenpladsen i Bornholmsserien med fire point op til Hasle. 

Særligt i foråret har holdet vist en stærk formkurve og halet ind på Hasle, som havde et stort forspring ved vinterpausen.

– Det har virkelig været en fornøjelse. At vi kan gå hen og vinde lige så meget som Hasle og være lige så overbevisende, så kan vi dårligt nok gå og være negative over det. Jeg føler, jeg stopper på toppen, siger Mathias Andersen, som dog er knapt så glad for, at Midtbornholm røg ud i pokalturneringen til RIK i kvartfinalen.

Hvem der skal være ny træner er endnu uvist. Mathias Andersen oplyser dog, at Midtbornholm holder afslutningsfest i aften, hvor bestyrelsen eftersigende vil afsløre, hvem der fremover skal besidde posten.