Succesfulde piger inviterer til åben træning

Succesfulde piger inviterer til åben træning
Flere piger skal spille fodbold, og derfor inviterer Ø-Piger nu til åben træning. Arkivfoto: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 10. NOV 2022 • 05:32
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
10. NOV 2022 • 05:32

For første gang i flere år har der i efteråret været et elitepigehold i fodbold, hvor man har samlet øens bedste spillere under 16 år. De har klaret det over alt forventning mod de københavnske hold med otte sejre i ti kampe og endte dermed på en suveræn førsteplads i mesterrækken.

Nu har alle fodboldpiger på Bornholm fra 4 til 17 år mulighed for at møde og træne sammen med pigerne, da holdet afvikler en åben træning den 20. november klokken 11-13.

– Planen har hele tiden været, at vi skal være øens hold og få flere piger til at spille fodbold, siger cheftræner Nicklas Pedersen, som håber, at den åbne træning med de succesfulde piger kan inspirere nogle til at starte til sporten.

– Vi håber på, der kommer en masse piger, som gerne vil spille fodbold, og forhåbentlig finder de ud af, at det er sjovt, og så kan de se, hvor man kan ende henne, hvis man starter, siger han og peger på, at der lige nu især mangler pigespillere i U10 og U11.

Man behøver ikke være bekymret for, at ens fireårige datter kommer til at spille mod en på sytten år, for træningen vil blive delt op efter alder. Det er spillerne og trænerne fra eliteholdet, som vil stå for træningen, og det er pigerne godt rustet til, da flere af dem allerede har taget B1-trænerkursus hos DBU.

Den åbne træning afvikles i samarbejde med Nexø Boldklub, og derfor foregår træningen på kunstbanen i Nexø. Man kan deltage, uanset om man er medlem af en klub eller ej. Alle er desuden velkommen til at overvære træningen, som er gratis.