Sekunder skilte BHS-PL Beton fra triumf i Randers Bike Week

Emil Schandorff Iversen besatte tredjepladsen på 3. etape og sluttede samlet på andenpladsen i Randers Bike Week. Foto: BHS-PL Beton Bornholm
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS
4. AUG 2024 • 17:00

To ryttere var 13 sekunder fra den samlede sejr. I holdkonkurrencen var bornholmerne endnu tættere på.

Sekunderne var ikke på BHS-PL Beton Bornholms side, da afgørelsen i 4 dages-løbet Randers Bike Week søndag blev afgjort med et 125 kilometer langt bjergløb på vejene omkring Randers.

25 ryttere kørte i mål inden for blot ti sekunder, med Victor Grue Enggaard som nummer to og Emil Schandorff Iversen som nummer fem, men i det samlede resultatet var det ikke nok til at bringe Emil Schandorff Iversen op på førstepladsen.

Før søndagens etape lå BHS-PL Beton Bornholm-rytteren kun 17 sekunder bag den førende Mads Landbo fra det norske Uno X-hold, som ikke stillede til start i finalen. I stedet for gik sejren til Airtox-Carl Ras-rytteren Gustav Frederik Dahl, der sluttede 13 sekunder foran de to BHS-PL Beton Bornholm-ryttere Emil Schandorff Iversen og Martin Toft Madsen.

I holdkonkurrencen lå BHS-PL Beton Bornholm før den sidste etape kun to sekunder efter Airtox-Carl Ras-holdet, men da sidstnævnte også førte sig frem i finalen, måtte bornholmermandskabet i den samlede stilling se slået med fire sekunder.

BHS-PL Beton Bornholm-rytterne gjorde ellers alt, hvad de kunne i søndagens løb, idet seks af holdets ni ryttere sluttede blandt de 25 bedste - Victor Grue Enggaard nr. to, Emil Schandorff Iversen nr. fem, Jacob Schebye nr. 10, Mads-Emil Hougaard nr. 11, Sebastian Ryttersgaard nr. 16 og Martin Toft Madsen nr. 21.

Toft Madsen i førertrøjen

Torsdag blev der kørt en enkeltstart på kun ni kilometer i Hadsten, og her var det ikke uventet tempospecialisten Martin Toft Madsen, der gjorde det bedst af BHS-OL Beton Bornholm-rytterne, da han besatte andenpladsen - kun slået ned fem sekunder af Airox-Carl Ras-rytteren Mads Andersen.

Fredag blev der fulgt op med et kort kriterium på 45 kilometer i Randers, og igen førte Martin Toft Madsen sig frem som bedste NHS-PL Beton Bornholm-rytter. Han kom med i det afgørende udbrud på otte ryttere, og selv om han sluttede sidst i spurten, overtog han løbets førertrøje, da vinderen af enkeltstarten, Mads Andersen, ikke befandt sig blandt udbryderne.

I feltet, der blev slået med 21 sekunder, kørte Emil Schandorff Iversen ind som nummer 14.

Lørdag blev der kørt et landevejsløb over 145 kilometer. Emil Schandorff Iversen kom med i et meget tidligt udbrud, hvor han undervejs også forsøgte at køre alene mod mål. Udbruddet holdt dog ikke, og da fem ryttere skulle spurte om sejren, sluttede BHS-PL Beton Bornholm-rytteren på tredjepladsen.

42 sekunder senere kørte holdkammeraten Victor Grue Enggaard ind på en 13. plads.