Rønnekæmpere vandt guld til stort internationalt stævne

Rønnekæmpere vandt guld til stort internationalt stævne
Kampsituation fra weekendens stævne. Foto: Dennis Gade Kofod
KAMPSPORT | BORNHOLM | ABONNENT | 27. SEP 2021 • 20:00
Jesper Gynther
Journalist
KAMPSPORT | BORNHOLM | ABONNENT
27. SEP 2021 • 20:00

Peter Arvin og Luca Nolsøe fra rønneklubben Rock Solid Fighting vandt begge guldmedaljer, da der i weekenden blev afviklet det store internationale stævne Grappling Industries Copenhagen i Nørrebrohallen i København.

23-årige Peter Arvin fra Klemensker stillede op i to divisioner og vandt alle sine kampe og tog dermed dobbelt guld med hjem til Bornholm efter at have vundet på både afslutninger og point.

15-årige Luca Nolsøe fra Aakirkeby var med for første gang i et stævne, og han stillede op i én division og vandt alle sine kampe, inden tiden var gået. Første kamp varede blot under et minut, i det Luca kvalte sin modstander med sin egen arm efter at havde taget ham ned på måtten. Dermed vandt Luca også en guldmedalje.

Man må gerne kvæle

Peter og Luca dystede i sporten brasiliansk jiu-jitsu, som har forskellige variationer.

Når sporten udføres, mens man har en gi (dragt) på, må der tages fat i og for eksempel kvæles med modstanderens og ens eget tøj, mens når der kæmpes i shorts og t-shirt kaldes det Submission Wrestling, hvor der ikke må tages fat i tøjet, hvilket stiller anderledes krav til at kontrollere ens modstander.

Første kamp varede blot under et minut, i det Luca kvalte sin modstander med hans egen arm efter at havde taget ham ned på måtten

Peter dystede i begge variationer, mens Luca kun stillede op i variationen, hvor man har shorts og t-shirt på.

Brasiliansk jiu-jitsu er også kendt for at være et af grundlagene for Mixed Martial Arts (MMA), og sporten lægger enorm vægt på effektivitet mod en modstander, der faktisk gør modstand. Begge kæmpere starter på fødderne og kæmper om at få den anden ned at ligge. Ledlåse på alle lemmer og kvælninger er tilladt, og der er ingen pauser, som det kendes fra for eksempel brydning.

– Sporten er også kendt under kælenavnet 'den blide kunst' i det hensyn og sportsmanship er udbredt og dyrkes, hvilket også kommer til udtryk i meget få skader på trods af fuld kontakt, forklarer Dennis Gade Kofod fra Rock Solid Fighting, der var med som coach for Peter og Luca under stævnet.


15-årige Luca Nolsøe med guldmedaljen. Det var i øvrigt det første stævne, han deltog i nogensinde. Foto: Dennis Gade Kofod

 

Peter Arvin vandt to guldmedaljer. Her ses han i sin gi (dragt), som man har på, når man kæmper i en af variationerne af brasiliansk jiu-jitsu. Foto: Dennis Gade Kofod