Ø-Piger er årets talenter

Ø-Piger er årets talenter
Ø-Pigerne skal til foråret spille i U-16 piger øst, hvilket er det næsthøjeste niveau i Danmark inden for deres årgang. Arkivfoto: Jesper Gynther
NYHED | 3. FEB 2023 • 20:03
Jesper Gynther
Journalist
NYHED
3. FEB 2023 • 20:03

For første gang i årevis er der nu et bornholmsk elitefodboldhold for piger. Ø-Piger Elite Bornholm fik debut i efteråret og vandt suverænt U16-mesterrækken. Nu har holdet også vundet årets talentpris.

De nominerede til årets sportspris 2022 var svømmeren Ida Sohn, cykelrytteren Asger Røjbek Sørensen og fodboldholdet Ø-Piger Elite Bornholm. Prisen blev uddelt fredag aften, hvilket kunne ses i en direkte udsendelse på TV 2 Bornholm.

Det blev Ø-Piger Elite Bornholm, som modtog den flotte ære.

– Jeg er rigtig glad på pigernes vegne, og nu skal vi bare blive ved, siger træner Nicklas Pedersen.

At Ø-holdet vinder talentprisen skyldes ikke mindst, at det nystartede elitefodbold-projekt for piger har været succesfulde nærmest fra dag ét.

I debutsæsonen i efteråret blev det således til otte vundne kampe, herunder to 7-0-sejre, og en førsteplads i mesterrækken for holdet, som er en samling af de dygtigste pigespillere fra de forskellige klubber på Bornholm.

Det er ganske imponerende for et hold, der skulle prøve kræfter med 11-mands fodbold for første gang. Sæsonen startede da også med et nederlag, men det skulle vise sig at blive en sjældenhed for efteråret, der herefter vandt fem kampe i træk, og med en 7-0 sejr på udebane mod Nørrebro United sikrede pigerne sig førstepladsen med en spillerunde tilbage.

Kim Mortensen har været med til at indstille fodboldholdet under overskriften "Piger med bold på hjernen", og han skriver blandt andet.

– Pigernes indstilling til fodbold er helt usædvanlig, både deres sammenhold og træningsindsats. Her er tale om en helt speciel gruppe piger, der har fodbold på "hjernen".

Sejren i DBU Københavns mesterrække betyder, at eliteholdet i foråret 2023 skal deltage i U-16 piger øst, hvilket er det næsthøjeste niveau i Danmark inden for deres årgang.

De talentfulde piger har ikke kun bemærket sig ved deres spillemæssige præstationer på banen, da flere af spillerne også har taget dommeruddannelsen. Derudover finder de også tid til at være hjælpetrænere i deres egne klubber, bemærker Kim Mortensen.

En af spillerne på det succesfulde hold, Nanna Hansen, drømmer gerne stort.

– Jeg vil gerne blive fodboldstjerne, og det tror jeg, der er rigtig mange af spillerne på holdet, der gerne vil.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 03-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Søndag eftermiddag - mandag morgen: Søndag nat nærmer vi os igen 2 kr./kWh. Priserne svinger lige omkring eller under 2,20 kr./kWh alt inkl. Det er mellem 00 og 06, at du kan hente en ekstra besparelse. Opdateret søndag 13.02. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning